TAXIS GLADIATOR RACE znovu míří do domova Velké pardubické

TAXIS GLADIATOR RACE znovu míří do domova Velké pardubické

Druhý ročník extrémního překážkového běhu TAXIS GLADIATOR RACE znovu míří do domova Velké pardubické. Na trať legendárního a nejtěžšího kontinentálního dostihu vyběhne přes dva tisíce závodníků, kteří chtějí zažít Velkou pardubickou na vlastní kůži.

Pořadatelé hlásí: Téměř vyprodáno

TAXIS GLADIATOR RACE se koná 23. a 24. listopadu.V pátečním NIGHT Taxis Gladiator Race zbývá ještě několik málo volných míst. V sobotním KIDS Taxis Gladiator Race bude startovat téměř pět set dětí, v hlavním TAXIS GLADIATOR RACE se na trať dlouhou 6900 metrů s více než jednatřiceti překážkami vydá 1600 dospělých. Chybět nebude špička OCR běhů v České republice v čele s dvojnásobnou mistryní světa Zuzanou Kocumovou.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Velkou pardubickou na vlastní kůži si vyzkouší také „žokejský tým“

Velkou pardubickou na vlastní kůži si vyzkouší také „žokejský tým“ ve složení Patrick Boekhout, Jan Odložil, Jakub Spáčil a Michal Mikšovský. Ženy bude reprezentovat trenérka dostihových koní Helena Blažková, která nedávno vybojovala páté místo na mistrovství světa v Anglii. Pořadatelé slibují také jedno velké překvapení – v elitní vlně bude startovat jeden speciální host a velký závodník.

Jedná se o oblíbený překážkový závod, jehož trasa kopíruje Velkou pardubickou včetně fenomenálního TAXISU. Více informací o TAXIS Gladiator Race najdete v termínovce.

Jsme nadšení, že druhý ročník závodu je dopředu vyprodán, a to i přes navýšení kapacity oproti loňskému roku. Znovu máme vymyšlenou trať, která využívá jak dostihových, tak i gladiátorských překážek. Oranice, nezpevněná půda, vodní příkopy a podobně dávají závodu další dimenzi. Věříme, že si závod všichni užijí a že si z Pardubic odvezou skvělý zážitek,“ říká ředitel závodu Pavel Cibulka.

Na účastníky závodu v cíli čekají dárky v podobě tradičních výrobků

Letošní ročník závodu TAXIS GLADIATOR RACE je tak trochu věrný i legendárnímu výroku z dob římské říše a gladiátorských her „Panem et circenses“, tedy chléb a hry. Na účastníky závodu v cíli čekají dárky v podobě tradičních výrobků, které k Pardubicím patří – pardubický perník, chléb upečený speciálně pro tuto příležitost v pardubické pekárně Odkolek a pro dospělé také pardubické pivo z produkce pivovaru Pernštejn stylově nazvané Taxis. Medaili, zlatou podkovu, si budou moc na krk pověsit všichni, kteří závod dokončí.

Závod bude odstartován v několika vlnách z dostihových startovacích boxů

Na trati odpovídající distanci Velké pardubické na závodníky čekají tradiční dostihové překážky včetně Taxisova příkopu a navíc i překážky typické pro Gladiator Race. Závod bude živě streamován na webu České televize, která také 1. prosince odvysílá dvacetiminutový sestřih závodu.

„Před loňskou premiérou Taxis Gladiator Race jsem byl plní očekávání, jak se závod ujme a jaký o něj bude zájem. Letošní počet závodníků ukazuje, že spojit tento typ závodu s Velkou pardubickou je zajímavá cesta a snad neřeknu příliš, když prozradím, že jsme se už domluvili na ročníku 2019,“ dodává Martin Korba, výkonný ředitel a místopředseda představenstva Dostihového spolku a.s.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: