Moje první 4000: Zapojte se do soutěže a vyhrajte výstup na švýcarskou čtyřtisícovku Breithorn s horským vůdcem

Moje první 4000: Zapojte se do soutěže a vyhrajte výstup na švýcarskou čtyřtisícovku Breithorn s horským vůdcem

Milujete hory a umíte se o své cesty podělit s ostatními slovem i fotografií? Vyhlašujeme soutěž o unikátní životní zážitek: výstup na nejjednodušší švýcarskou čtyřtisícovku Breithorn nad Zermattem ve skupince 4 výherců doprovázených horským vůdcem z Mammut Alpine School.

Soutěžíme o hodnotné ceny

  • 4x 5denní výpravu s leteckou dopravou do Švýcarska s výstupem na Breithorn pro jednu osobu (Akce se uskuteční v září 2019. Potřebujete pouze fyzickou kondici a odhodlání zúčastnit se výletů a aktivit v Andermattu a Zermattu včetně hlavního výstupu. Vybraní účastníci budou během své cesty denně sdílet své zážitky fotkou i krátkým příběhem na sociálních sítích.)
  • 2x batohy Mammut Lithium Crest/ Lithium Speed
  • 4x švýcarský nůž Victorinox Huntsman Wood

Jak se zapojit do soutěže

Pošlete nám nejpozději do 20.6.2019 svůj motivační dopis a deset fotek s příběhem z vašich předchozích (nejlépe švýcarských) cest na [email protected] s předmětem SOUTĚŽ – MOJE PRVNÍ ŠVÝCARSKÁ 4000. Odborná porota vybere 4 výherce, které do 25.6.2019 kontaktuje e-mailem a jejichž jména budou zveřejněna na našem webu.

Výherce výpravy na Breithorn

Výherci 5denní výpravy se společně v září 2019 vydají na cestu z Prahy do Andermattu a Zermattu, kde se také zúčastní výstupu na místní vrchol Breithorn s horským vůdcem. V Andermaatu na výherce čeká zdolání via-ferraty. Výhercům bude připravena zpáteční letenka z Prahy do Švýcarska, jízdenka pro dopravu po Švýcarsku během celého pobytu, ubytování s polopenzí a služby horského vůdce. Každý výherce potřebujete pouze fyzickou kondici a odhodlání zúčastnit se výletů a aktivit v Zermattu, včetně hlavního výstupu na Breithorn. Výhreci budou také během své cesty denně sdílet své zážitky fotkou i krátkým příběhem na sociálních sítích s hashtagem #MojeSvycarsko a #inLOVEwithSWIT­ZERLAND a po skončení cesty i články s tipy z cesty pro web Pohora.czMojeSvycarsko.com.

Odborná porota

  • zástupce Mammut Alpine School
  • Alena Koukalová, Switzerland Tourism
  • Jakub Larysz, šéfredaktor časopisu Svět Outdooru
  • Viktor Kořízek, horský vůdce UIAGM
  • Petra Greifová, šéfredaktorka časopisu TRAVEL LIFE

Breithorn se představuje

Masiv Breithornu, který je také nazýván švýcarským Broad Peakem, má hned několik vrcholů, z nichž nejvyšší je Breithorn Occidentale (4165 m). Nejjednodušší výstup na vrchol vede ze švýcarského Zermattu od Klein Matterhornu, a to díky nejvýše položené lanovce v Evropě, která nás za necelou hodinu doveze až do výšky 3820 m. Odtud je to na vrchol asi hodinu a půl. Výstup není technicky náročný, je možno ho realizovat celoročně i na lyžích a za dobrého počasí není nebezpečný. Přestože v ledovci, po němž stoupáme vzhůru, nejsou téměř žádné trhliny, je nutné jištění; mačky jsou pak nutností kvůli strmějšímu závěru 40–45°, kdy hrozí uklouznutí. Také musíme zvážit předchozí aklimatizaci – lanovkou si sice výstup usnadníme, ale nestihneme na nadmořskou výšku přivyknout. První část výstupu bílou ledovcovou plání se před námi klikatí vyšlapaná cesta a vede nás směrem k sedlu Breithornpass, které necháváme po pravé ruce. Obracíme se na jihozápad a na vrchol stoupáme po jihozápadním firnovém svahu. Z vrcholu jsou vidět severním směrem Bernské Alpy s vrcholem Jungfrau, na jihu Gran Paradiso, na západě Mont Blanc a nejblíže pak skalní pyramida Matterhornu.

Úplné znění pravidel soutěže naleznete zde.

Více informací hledejte zde.

Výsledek obrázku pro logo svýcarskoSouvisející obrázek

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: