Běh kolem Myslivny v Brně ovládl Robert Míč

Běh kolem Myslivny v Brně ovládl Robert Míč

Členitý terén, náročné silniční stoupání i hezké lesní traily. To vše nabídl v sobotu 14. března závodníkům další podnik Brněnského běžecké poháru – Běh kolem Myslivny. S vlnitou tratí se nejlépe popral atlet Robert Míč, který náročnou 10,6 km dlouhou trať proletěl v čase 35:04.

Brněnský běžecký pohár (BBP) se pomalu s přicházejícím jarem blíží k závěru dalšího úspěšného ročníku. Po posledním silničním a rovinatém závodě BBP v Modřicích se běžci vrátili do kopcovatějšího a náročnějšího terénu v brněnských lesích nad Novým Lískovcem.

Běh Kolem Myslivny je jeden z nejpopulárnějších závodů celého seriálu BBP, který se obecně mezi běžci na Moravě těší velké popularitě. Trať hlavního závodu kolem hotelu Myslivna tvoří dvě kola, na kterých běžce čeká jak asfalt, tak pěkné lesní traily.

Minulý rok organizátoři po několika letech změnili trať, kdy centrum závodu přesunuli právě z hotelu Myslivna do větších prostorů ZŠ Kamínky. Z toho důvodu došlo minulý rok k mírnému prodloužení závodu, na muže v hlavním závodě tak čekalo 10,6 kilometrů, junioři, dorostenci a ženy se museli vypořádat s tratí dlouhou 5,6 km.

V mužích svedli souboj silničář Míč s orienťákem Procházkou

Na Myslivně obvykle nejrychlejším brněnským atletům úspěšně konkurují orientační běžci, kteří dokáží těžit z březnového termínu, kdy na Myslivně bývá v terénu bahno, při některých ročnících byl i sníh a led. Tentokrát ovšem byly podmínky v Brně pro běžecký závod takřka dokonalé a mnoho běžců odběhlo závod v silničních maratonkách.

Kvalitní konkurence se na Myslivně sešla i letos. Na start hlavního závodu se postavilo početné pole 239 běžců. Kromě již zmiňovaného vítěze Míče, který obhajoval vítězství z minulého roku, byl hlavním favoritem zejména nejlepší český orientační běžec (a mistr světa) Jan Procházka, který na Myslivně v minulosti také dokázal zvítězit.

Robert Míč dal ovšem jasně najevo, v jaké pohodě letos na jaře závodí. Ještě do druhého kola nabíhal Míč spolu s Procházkou, v průběhu druhého kola si ale Míč dokázal vybudovat komfortní náskok více než 20 sekund právě před již zmíněným Procházkou (35:28). Pro třetí místo si již s větším odstupem doběhl další orienťák Pavel Brlica (36:23), který tak jen potvrdil, že se zde orienťákům daří.

Kvalitu startovního pole dokazují právě dosažené časy nejrychlejších mužů. Více než deset a půl kilometrů za 35 minut je na této náročné trase opravdu rychlý čas.

Míč sváděl souboj s Procházkou ještě v konci prvního kola (autor: Martin Bořil).

V ženách kralovala opět Miličková

Na kratší 5,6 km dlouhé trati bojovali o vítězství junioři, dorostenci i ženy, kterých se celkově na start postavilo 161. V ženách opět nedala nikomu šanci atletka Marie Milíčková (21:57), která v letošním ročníku BBP dokázala vyhrát již několik závodů a svými časy dokáže zdatně konkurovat i juniorům a dorostencům. V juniorech si pro vítězství doběhl Aleš Konečný (20:31) a dorosteneckou kategorii vyhrál Michal Holík (21:43).

Posledním podnikem letošního ročníku BBP bude závod na Brněnské přehradě, který se koná 29. března. Tam na běžce čeká klasická trasa o délce 10 km, kde se zároveň budou vyhlašovat celkové výsledky celého BBP. Zajímavostí je, že zde obdrží upomínkový předmět také běžci, kteří se v průběhu zimy zúčastnily více než 6 závodů tohoto seriálu.

Výsledky – muži (10,6 km): 1. Robert Míč (35:04), 2. Jan Procházka (35:28), 3. Pavel Brlica (36:23)

Výsledky – ženy (5,6 km): 1. Marie Miličková (21:57), 2. Adéla Indráková (22:29), 3. Jana Kunčická (22:42)

Výsledky 10,6 km

Výsledky 5,6 km

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: