Plzeň, nové město rekordů RunTour, ovládli zahraniční běžci. Z našich závodníků byli nejlepší Kučera a Zahálková + FOTKY VŠECH ZÁVODNÍKŮ NA 10 KM KE STAŽENÍ ZDARMA

Plzeň, nové město rekordů RunTour, ovládli zahraniční běžci. Z našich závodníků byli nejlepší Kučera a Zahálková + FOTKY VŠECH ZÁVODNÍKŮ NA 10 KM KE STAŽENÍ ZDARMA

Tak jsme se dočkali! Tři roky čekání na nový rekord je u konce. Ti, kteří si pamatovali výkon Milana Kocourka z Hradce Králové z roku 2012, na něj mohou zapomenout. Z historických tabulek ho vymazal Keňan Rop Abel Kibet, a to časem 29:57 minuty.

Dosavadní maximum tak vylepšil o celých sedm vteřin a pokořil jako první běžec seriálu magickou hranici 30 minut. „Jsem šťastný, protože to nebyl jednoduchý závod. Na trati bylo pár stoupání, sem tam nějaká zatáčka a do toho slibná konkurence. I ta mě motivovala k podobnému výkonu,“ vyprávěl v cíli vítěz.

V cíli za sebou nechal svého tréninkového parťáka, Maďara Gragora László a nejlepšího Čech Davida Kučeru. Ten by v jiných závodech s časem 32:40 minut možná i atakoval vítězství, tentokrát to stačilo jen na bronz. „Jsem spokojený, z Čechu jsem byl nejlepší a ani ten můj čas neni špatný,“ vysvětloval po doběhu.

Škoda, byl to vyrovnaný závod, o kterém rozhodly maličkosti

Mezi ženami uspěla Maďarka Zita Kácser, která utekla druhé Pavle Zahálkové o 15 vteřin. „Škoda, byl to vyrovnaný závod, o kterém rozhodly maličkosti. Už jsem se na RunTour po delší době těšila. Jsem ráda, že to vyšlo na medaili,“ těšila se nejlepší Češka závodu.

Podobně nadšená byla i třetí v pořadí Radka Churáňová. „Když jsem viděla startovku, věděla jsem, že lepší jak třetí nebudu. I proto to umítění beru všemi deseti.“

Mezi běžci se navíc objevil nejlepší český motokrosový jezdec Petr Pilát a manželé Hejdovi z televize Nova. „Je to parádní akce, a to počasí? Vše se dneska splnilo,“ radovali se, když se zrovna podepisovali nadšeným běžcům u stánku Novy a České pojišťovny.

Fotky všech závodníků na trati 10 km ke stažení

1. fotogalerie

2. fotogalerie

3. fotogalerie

4. fotogalerie

5. fotogalerie

6. fotogalerie – oficiální fotogalerie od pořadatelů RunTour

Výsledky:


Muži 10 km

1. Rop, Abel Kibet

2. Gregor, László

3. Kučera David

Ženy 10 km

1. Kácser, Zita

2. Zahálková Pavla

3. Churáňová Radka

Muži 5 km

1. Vebr Patrik

2. Procházka Pavel

3. Vodička Pavel

Ženy 5 km

1. Kozáková Denisa

2. Šambergerová Barbora

3. Hejduková Helena

Kompletní výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: