Charitativní nultý ročník Mikulášského běhu v Liberci se vydařil!

Charitativní nultý ročník Mikulášského běhu v Liberci se vydařil!

V páteční podvečer 4. prosince se konal nultý ročník Mikulášského běhu v Liberci. Běh byl určen pro širokou veřejnost a všechny výkonnostní kategorie, který proběhl v rámci motta: „Není důležité vyhrát, ale pobavit se a pomoci.“

Trasa byla vedena ulicemi Pražská, Revoluční, Barvířská a dále po cyklostezce směr Pavlovice – kde se obíhalo tréninkové hřiště Slovanu Liberec a poté se běželo zpět. Pomalejší běžci či rodiče s menšími účastníky se mohli otočit dříve – např. u areálu libereckého EKOParku. Rychlejší běžci se tak opět mohli spojit s pomalejšími a mohl následovat hromadný přesun zpět k radnici.

Jednalo se o nesoutěžní zážitkový či recesistický běh

Na nultý ročník dorazila téměř stovka účastníků. Řada z nich se opravdu řádně připravila a dorazila v doporučených převlecích či doplňcích s Mikulášskou či Vánoční tématikou.

Záštitu nad Mikulášským během udělil i primátor města Liberec Tibor Batthyány. Velké díky patří za účast i podporu současné Mistryni světa a Evropy v závodu Spartan Race  – Zuzaně Kocumové a také letošnímu trojnásobnému mistru ČR v půlmaratonu a Mistrovi ČR v maratonu Vítkovi Pavlištovi.

Mikulášského běhu se účastnila řada jednotlivců i sportovních skupin z Liberce i sousedního Jablonce nad Nisou. Jsme velmi rádi, že se podařilo propojit řadu lidí s jedním cílem a to je pohyb či běh a to i v čase adventním. Jsme rádi, že stovka lidí si našla čas a vyběhla do libereckých ulic a ještě při tom pomohla těm, co to potřebují.

Výtěžek šel na podporu Dětského centra Sluníčko Liberec

Celá suma dobrovolného startovného šla tentokrát na podporu Dětského centra Sluníčko Liberec – zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, které se stará o nejmenší děti do tří let (www.kuliberec.cz). Celkem se v tento večer podařilo vybrat 10.267,- Kč. Za což moc děkujeme.

Celá akce se vyznačovala velmi dobrou a pozitivní atmosférou plnou úsměvů a radosti. A velmi nás potěšili i přívětivé reakce na celý Mikulášský běh. Proto už nyní začínáme diskutovat nejen nad příštím ročníkem, ale i nad dalšími akcemi.

Více fotografií najdete zde

Video z Mikulášského běhu ke shlédnutí:

Informace o závodu zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: