Pod Ještědem se zápolilo o vločky. Závod 360°Challenge byl vyprodán. Vítězství získali Podzimek a Krásná.

Pod Ještědem se zápolilo o vločky. Závod 360°Challenge byl vyprodán. Vítězství získali Podzimek a Krásná.

Ještěd byl pokryt sněhovými vločkami, níže jako když utne. Přesto i o pár set metrů níže hrály vločky prim. Ty dřevěné jako medaile. V sobotu se ve Vesci uskutečnil zimní běžecký závod 360°Challenge, který si v tomto ročním období připsal svoji premiéru.

Na start se postavilo šedesát odvážlivců, na které čekala členitá trať o délce šesti kilometrů. Ta byla zpestřena překážkami, kde závodníci museli bojovat s vlastním tělem, fyzickou kondicí. Tak jak je to u 360 Challenge už zvykem.

Zima a teploměr ukázaly svoji vládu

Čepice a rukavice jako součást povinné výbavy. Jinak to nešlo, zima a teploměr ukázaly svoji vládu. Vlnící had závodníků se postupně roztáhl po celé trati. V dáli sníh, běžci bojovali o jedinou vločku, tu v cíli. Než doběhli, někteří dlouze oddychovali, nechtělo se jím vstát, tento závod bolel. Vlastně jako vždy. Cílová čára a padnutí na zem. Vysílení, únava a radost. Vše namixováno do sportovního zážitku.

Jsem opravdu spokojená, všechna startovné jsme vyprodali. Jen mě mrzí, že jsme museli po domluvě zrušit dětský závod, opravdu byl mráz a raději jsme dali přednost zdraví,“ řekla po závodě ředitelka akce Nikola Bartáková.

V kopcovitém terénu šlo o umístění, ale závodníci nezapomněli na fair play

Trať začali organizátoři připravovat už v pátek. Na místo činu se vrátili opět v sobotu ráno v sedm, aby doladili zázemí pro sportovce.  V kopcovitém terénu, který se táhl nahoru a dolů, šlo o umístění, ale závodníci nezapomněli na fair play. Tedy většina. Někteří museli být diskvalifikováni. Touha po úspěchu přebila snahu bojovat podle pravidel. „Potěšilo mě nadšení lidi a domácí atmosféra. Podporoval každý každého. Někdo běžel i o kolo navíc s medailí, aby mohl finišovat se svou drahou polovičkou nebo kámošem,“ přiznala s dojetím Bartáková. Právě start na minulý víkend byl zvolen záměrně. Ne každý slaví Valentýna sportem, tento závod ano.

Radost z výhry si nakonec mezi muži odnesl Jakub Podzimek, který porazil Martina Kopřivu. Oba si tak zopakovali stejné umístění z podzimní pražské 360tky. Na bednu vítězů se postavil ještě jako třetí Jan Erben. Mezi ženami vybojovala krásné první místo Veronika Krásná. „Tradičně druhé místo, opět prohra s Jakubem Podzimkem. Pořád je o fous lepší, ale to mě nutí se pořád zlepšovat,“ nechal se po závodě slyšet „Kopr“. V další bitvě může být vše jinak.

Příští výzva 360°Challenge se uskuteční 16. dubna v Praze. Už dnes jsou otevřeny registrace pro závod, který se tradičně uskuteční v Riegrových sadech. Doraž i Ty a ukaž, že na to máš! Více na: www.360tka.cz.

Pravidla závodu:

Výsledky:

Muži

1. místo – Jakub Podzimek – 40:25:39

2. místo – Martin Kopřiva – 41:24:00

3. místo – Jan Erben -42:09:15

Ženy

1. místo – Veronika Krásná 49:15:02

2. místo – Petra Hrubá 50:47:09

3. místo – Zuzana Janošíková 52:32:18

Informace o závodu zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: