Salomon CITYTRAIL Ostrava – tropické zlato pro Olejníčka a Schornou!

Salomon CITYTRAIL Ostrava – tropické zlato pro Olejníčka a Schornou!

Čtyřiceti stupňové vedro, Salomon CITYTRAIL Ostrava a Colours of Ostrava. To vše byla víkendová Ostrava! Postarala se o zážitky všeho druhu.

Organizátoři Salomon CITYTRAILU museli na poslední chvíli přesunout zázemí závodů z Dolních Vítkovic do Trojhalí ke Karolině, protože tropické teploty ve spojení s vysokými pecemi by byly pro závodníky smrtící. Volba trojhalí se ihned ukázala jako ideální volba. Závodníci měli stín na rozcvičení a výborné hygienické zázemí na jednom místě.

V hlavní kategorii, závodě na 13 km, se postavilo na start přes 200 běžců, kteří odolali extrémnímu vedru a vydali se na trasu kolem Ostravského hradu, přes rozpálenou haldu Ema, kolem městské Radnice a podél řeky až do cíle. Organizátoři se s trasou doopravdy vyznamenali. Název citytrail ji dokonale vystihoval. Nechybělo nespočet schodů nahoru i dolů, singletrailové výběhy na haldu následované prudkými terénními seběhy, přeskakování vody a samozřejmě ani parkové a městské stezky.

Teploty byly opravdu extrémní. Každý doběh do cíle byl proto velkým úspěchem. Nejlepším běžcem se stal Lukáš Olejníček (BLANENSKÁ DESÍTKA), který svou výbornou výkonnost ukázal již na startu a od 3. kilometru mu už nikdo nestíhal. Se suverénním náskokem vyhrál v čase 46:32. Pro stříbro si pak doběhl Jan Kohut (RELAX-FIT.CZ TEAM, 46:47) a třetí příčku vybojoval pražský Lukáš Kozlík (A.C. Sparta Praha, 48:02).

Nejrychlejší ženou celého závodu se stala Pavla Schorná (Salomon/Suunto team), která své běžecké kvality ukázala i zde a v čase 53:12 proťala cílovou pásku. Patnáct vteřin za ní doběhla do cíle také její soupeřka Pavla Zahálková (Salomon team, 53:27). S větším odstupem, ale zaslouženě, si pro bronzovou příčku doběhla Kamila Gregorová (Salomon team, 58:44).

Na programu nechyběly ani závody těch nejmenších. Ti si mohli poměřit své síly na tratích 200, 800 nebo 1600m dle věkových kategorií.

Výsledky

13 km muži

1. Lukáš Olejníček

2. Jan Kohut

3. Lukáš Kozlík

13 km ženy

1. Pavla Schorná

2. Pavla Zahálková

3. Kamila Gregorová

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: