Lichý a Matrasová ovládli Skalku na Salomon Ondřejnické 15

Lichý a Matrasová ovládli Skalku na Salomon Ondřejnické 15

V sobotu 10. října hostil ski areál Opálená již 6. ročník závodu Ondřejnická patnáctka. Závod patří do série Salomon trail running cupu a jde o předposlední start celé letošní série, která končí začátkem listopadu v Praze.

Závodníky přivítal milý areál, který začátek závodu ozdobil hned výběhem sjezdovky. Na trať dlouhou přes 16 km s celkovým převýšením 1050 m se vydalo necelých 200 běžců. Beskydské podhůří lákalo svou malebností, avšak teplotní podmínky už tolik nepřály. Teplota na startu byla okolo 3 °C, na nejvyšším vrcholu, Skalka (949 m.n.m.),  0 °C.

Start závodu byl na úpatí sjezdovky

Prudký výběh k horní stanici otestoval hned na začátku všechny běžce. Následovala chvilku rovina a prudké klesání do Beskydského rehabilitačního centra. Čela závodu se v prvním kopci ujal Tomáš Lichý a v ženách Kateřina Matrasová.

Prudké a dlouhé stoupání na vrchol Skalku bylo náročné, pak ale na běžce čekal krásný traverz okolo Ondřejníku. Nebýt střídajících se mlh, užili by si i krásných výhledů. S přibývajícími kilometry v nohách ubývaly síly a běžci se těšili na závěrečný seběh do cíle. I ten organizátoři zpestřili úzkým a prudkým srázem, plným klestí, větví a kamení.

První místa byla rozdaná po úvodním stoupání

První místa byla rozdaná po úvodním stoupání a pořadí vítězů se už během závodu nezměnilo. V mužích si tedy pro vítězství doběhl Tomáš Lichý v novém traťovém rekordu závodu 1:07:49, druhé místo vybojoval Jan Zemaník (1:08:29) a třetí byl v cíli Jan Macoun (1:09:56). Všichni tři překonali dosavadní traťový rekord.

Prvenství v ženách získala Kateřina Matrasová (1:24:28), pro druhé místo si doběhla Jana Kunčická (1:29:59) a třetí byla Andrea Krstevová (1:33:09).

Organizátoři nezapomněli ani na nejmenší talenty a připravili pro ně hned tři tratě: 200 m, 800 m a 1600 m.

Výsledky:

Muži

1. Tomáš Lichý

2. Jan Zemaník

3. Jan Macoun

Ženy

1. Kateřina Matrasová

2. Jana Kunčická

3. Andrea Krstevová

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: