Mistrovství ČR na 100 km se stal kořistí Radka Brunnera a Terezy Gecové + FOTKY ÚČASTNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Mistrovství ČR na 100 km se stal kořistí Radka Brunnera a Terezy Gecové + FOTKY ÚČASTNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Po roční přestávce se v Plzni v sobotu 26. března opět uskutečnilo MČR v závodě na 100 km. Tradiční rovinatý okruh ve Štruncových sadech o délce 1,5 kilometru, přilákal ty nejlepší vytrvalce, kteří se u nás na tuto vzdálenost specializují.

A jak už zde bývá zvykem, aby to byl opravdu běžecký den, se zároveň konají závody i na maraton, půlmaraton, 10 km a letos i na 1 500 metrů (jeden okruh) pro dorost a žactvo. I přesto, že je prakticky začátek sezóny, tak se vždy registruje velké množství závodníků, kteří si chtějí vyzkoušet to, co v zimním období natrénovali.

Velikonoční počasí tentokráte závodníkům přálo

Při tak dlouhém a extrémně náročném závodě hraje velkou roli počasí. Ráno po startu může být velká zima a v průběhu dne se zase razantně oteplí, na což se všichni musí připravit a není to zrovna jednoduché. Letošní závod termínově připadl na Velikonoce a i počasí tomu odpovídalo. Po studeném ránu, kdy na startu bylo okolo 5°C, se teplota během dne zvedla, pro běžce na příjemných 14°C, ale vše tak trochu komplikoval nepříjemný a místy i studený vítr.

O hlavní zápletku se starali jako obvykle hlavní favorité

Start závodu na 100 km byl stanoven na 7:15 hodin a kdy se téměř 50 běžců a běžkyň vydalo na necelých 67 okruhů vedoucích okolo fotbalového stadionu Viktorky Plzeň. Hlavní favorité závodu, Daniel Orálek a Radek Brunner, se ihned po startu začali ostatním vzdalovat. Vedení se ujal Orálek. Jenže zhruba na 75 kilometru se k němu postupně začal přibližovat Radek Brunner, který velmi svižným a téměř strojovým tempem se asi 20 kilometrů před cílem, doslova přehnal přes Orálka, který v danou chvíli prožíval asi svoji největší krizi. Cílovou pásku tedy jako první protrhnul Radek Brunner a v čase 7:11:47 hodin se stal Mistrem ČR před již zmiňovaným Danielem Orálkem, který doběhl v čase 7:14:58 hodin. Pro třetí místo získal Ondřej Velička v čase 7:29:13 hodin.

Mezi ženami nebyla konkurence až tak vyrovnaná jako mezi muži. Od začátku se ve vedení usadila Tereza Gecová z Brna a v čase 9:21:48 hodin proběhla cílem jako první v pořadí. Druhá skončila Jana Šindlerová 9:59:55 hodin a třetí místo patří Markétě Gruberové z Kladna za čas 10:33:02 hodin.

Pořadatelé připravili závod i v maratonu, půlmaratonu a na 10 km

Ani závodům na maratonské a půlmaratonské trati nechybělo tempo a hlavně napětí. Do zápolení o vítězství se vydalo krátce po poledni zhruba 40 běžců a běžkyň. Maratonský závod mužů se stal kořistí Martina Freie za 2:54:10 hodin. Mezi ženami byla zase nejrychlejší Soňa Rybáčková z Kladna za 3:55:04 hodin. Půlmaratonskou trať nejlépe zvládl Milan Šumný za 1:22:44 hodin. V ženách kralovala Markéta Moulisová, která závod zdolala za 1:51:12 hodin.

Závěrem lze dodat, že plzeňský závod byl opět velmi dobře připraven. Pořadatelé vždy udělají vše pro dobrou propagaci tohoto závodu, což je pro nerozhodnuté závodníky pozvánkou na příští závody na této ultramatonské trati v Plzni.

FOTOGALERIE S FOTKAMI ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

1. Fotogalerie

2. Fotogalerie

3. Fotogalerie

4. Fotogalerie

5. Fotogalerie

Výsledky v hlavních kategoriích:

100 km – muži:

1. Radek Brunner

2. Daniel Orálek

3. Ondřej Velička

100 km – ženy:

1. Tereza Gecová

2. Jana Šindlerová

3. Markéta Gruberová

Maraton – muži:

1. Martin Frei

2. Filip Doucha

3. Ondřej Fiala

Maraton – ženy:

1. Soňa Rybáčková

2. Anna Eliška Kubičková

Půlmaraton – muži:

1. Milan Šumný

2. Martin Sokol

3. Aleksander Alekseev

Půlmaraton – ženy:

1. Markéta Moulisová

2. Monika Vavrochová

3. Libuše Tichá

10 km – muži:

1. Tomáš Stančík

2. Karel Černohorský

3. Lukáš Hůlka

10 km – ženy:

1. Šárka Vančurová

2. Anna Nosilová

3. Jaroslava Pokorová

Celkové výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: