Desítku na květnovém závodu Loap PBT Vaší Ligy nejrychleji zvládli Michal Vokrouhlík a Petra Davídková

Desítku na květnovém závodu Loap PBT Vaší Ligy nejrychleji zvládli Michal Vokrouhlík a Petra Davídková

Ve středu 25. května se konal již šeštý závod seriálu Pražské běžecké tour Vaší Ligy, kterého se tentokrát zúčastnilo 185 běžců a běžkyň.

Květnový závod proběhl ve znamení novinek

Pro závodníky byl nově přichystán startovací koridor a hlídaná úschovna. Nově také závodníci vyběhli na trasu, která bude připravena pro podzimní půlmaratonobrátky byly posunuty o 50 m dále.

Na běžce a běžkyně tradičně čekaly traťe dlouhé 10 km a 5 km. Delší trasa přilákala 109 závodníků, mezi nimiž byl nejrychlejší Michal Vokrouhlík s časem 35:41, druhé místo se ztrátou 46-ti vteřin získal Tadeáš Mahel a pro třetí místo si doběhl Jiří Kabelka s časem 36:37. Mezi ženami zvítězila Petra Davídková s výkonem 43:26, jako druhá skončila Pavla Vyčítalová s časem 45:28, pro třetí příčku si doběhla Lucie Zajíčková se ztrátou necelých 3 minut na vítězku.

Na traťi dlouhé 5 km startovalo 76 závodníků. Pro prvenství si v mužské kategorie doběhl Lukáš Mrázek s náskokem 6-ti vteřin před druhým Radimem Čadou a třetí místo získal Vojtěch Bližňák se ztrátou 13 vteřin na vítěze. Nejlepší ženou se na pětce stala Natalie Dobrovodska s výkonem 19:15, druhé místo patřilo Kristýně Košťálové se ztrátou 1-né minuty a 37 vteřin a třetí příčku si vybojovala časem 21:39 Hanka Rottová.

Květnový závod provázela pohodová atmosféra a příjemná trasa po rovinaté trati kolem břehu Vltavy v Praze Braníku. Příští závod Loap PBT VAŠÍ LIGY se bude konat 29. června.

Výsledky:

10 km muži

1. Michal Vokrouhlík

2. Tadeáš Mahel

3. Jiří Kabelka

10 km ženy

1. Petra Davídková

2. Pavla Vyčítalová

3. Lucie Zajíčková

5 km muži

1. Lukáš Mrázek

2. Radim Čada

3. Vojtěch Bližňák

5 km ženy

1. Natalie Dobrovodska

2. Kristýna Košťálová

3. Hanka Rottová

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: