Brněnský letní Triexpert Asics Cup v plném proudu, na Palackého vrchu nejrychlejší Petr a Beniačová

Brněnský letní Triexpert Asics Cup v plném proudu, na Palackého vrchu nejrychlejší Petr a Beniačová

Již tradičně v polovině května v Brně startuje seriál letních závodů, který pořádá běžecká speciálka Triexpert. Druhým závodem letošního ročníku byl deštivý závod na Palackého vrchu dlouhý 7,1 km, který ovládli Jiří Petr (23:32) a Linda Beniačová (30:23).  

Letní pohár v Brně se těší velké popularitě jak mezi hobby běžci, tak mezi kvalitními závodníky. Dokládá to i hojná účast, která se pravidelně pohybuje kolem 300 závodníků. Pořadatelé pro běžce zajišťují elektronickou časomíru, drobné občerstvení v cíli a spolehlivou úschovnu. Díky přesnému měření se na start tradičně staví kvalitní konkurence, běžci tyto středeční závody berou zejména jako dobrý trénink na další vrcholy sezóny.

V dešti všem utekl Jiří Petr

Druhý závod letošního ročníku zastihl běžce v sychravém počasí, které umocnil prudký déšť, který přišel pár minut před startem. I tak byly ale k vidění kvalitní výkony, což dokládá čas vítěze. Jiří Petr dokázal 7,1 km dlouhou trať včetně závěřečného prudkého stoupání na Palackého vrch zaběhnout v čase 23:32. Soupěrům tak nedal šanci, druhému v cíli ultramaratonci Danu Orálkovi nadělil dokonce půl minuty. Pro třetí místo si doběhl v čase 24:33 Vojtěch Koníř.

Mezi ženami si potom pro první místo doběhla horská běžkyně Linda Beniačová (30:23) před Janou Baštářovou (30:33) a Terezou Eliáškovou (31:08).

Dalším zastávkou tohoto seriálu bude už příští týden 8,8 km dlouhý závod v Obřanech.

MUŽI: 1. Jiří Petr 23:32, 2. Daniel Orálek 24:05, 3. Vojtěch Koníř 24:33

ŽENY: 1. Linda Beniačová 30:23, 2. Jana Baštářová 30:33, 3. Tereza Eliášková 31:08

Celkové Výsledky

Fotogalerie: http://simumar.rajce.idnes.cz/Triexpert_cup_-_Palackeho_vrch_20.5.2015/

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: