Miřejovický půlmaraton ve větru ovládli Jiří Čivrný a Radka Churáňová

Miřejovický půlmaraton ve větru ovládli Jiří Čivrný a Radka Churáňová

V sobotu 1. srpna se uskutečnil již 7. ročník Miřejovického půlmaratonu. Závod se těší velké oblibě a na jeho startu se objevují vždy nejlepší běžci z ČR a účast vždy obohatí i mnozí zahraniční závodníci…

Počasí bylo celkem přijatelné. Slunečno, teplota okolo 25°C a jediné, co trochu kazilo dojem, byl nepříjemný vítr, který zvláště v úsecích okolo hlavní silnice bral sílu a možná i lepší časy. Na start závodu se postavilo 200 běžců a běžkyň. Slavnostní start obstaral jako v loňském roce pětaosmdesátiletý MUDr. Pavel Kantorek, což je trojnásobný vítěz věhlasného Košického maratonu.

Nepříjemný vítr vyrovnala výborná atmosféra

Od začátku se začalo ostře závodit a na čele se ihned začala rekrutovat dvojice Jiří Čivrný a Volodymyr Trotsiuk, která před ostatními postupně navyšovala svůj náskok. Asi na 15 kilometru nasadil Jirka Čivrný k trháku, který jeho soupeř nezachytil, a do cíle doběhl s téměř minutovým náskokem a s časem 1:14:00 hod., čímž dokázal obhájit loňské vítězství. Tento čas jistě zaslouží obdiv vzhledem k počasí.

V ženách velmi dobře začala Radka Churáňová, která už tento závod několikrát vyhrála a pro prvenství si s výkonem 1:24:30 hod. doběhla i tentokrát. I tento výsledný čas se dá nazvat velmi dobrým, což dokumentoval úsměv vítězné Radky v cíli. Na paty ji šlapala Zuzana Rusínová, která běžela opravdu moc dobře od startu od cíle. Zbytek startovního pole se statečně pral se sluníčkem i nepříjemným větrem.

Závod přinesl opět mnoho osobních úspěchů, ale i zklamání, jak už to na všech takových závodech bývá. Někteří závodníci to sice v cíli dávali najevo, přesto po chvilce byla na tvářích poznat spokojenost a hlavně úsměv, a to je při závodě to nejdůležitější. Pořadatelé opět skvěle závod připravili a všichni si na konci slíbili, že na již 8. ročníku v roce 2016 nebudou chybět. Miřejovice svojí výbornou atmosférou nezklamaly.

Výsledky:

21,1 km – muži:

1. Jiří Čivrný

2. Volodymyr Trotsiuk

3. Petr Havelka

21,1 km – ženy:

1. Radka Churáňová

2. Zuzana Rusínová

3. Michaela Dimitriadu

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: