ČEZ Plzeňský půlmaraton v centru města ovládli Keňan Kemboi a Etiopanka Senbeta, z našich běžců nejrychleji Eisner a Šmákalová + FOTOGALERIE VŠECH ZÁVODNÍKŮ KE STAŽENÍ

ČEZ Plzeňský půlmaraton v centru města ovládli Keňan Kemboi a Etiopanka Senbeta, z našich běžců nejrychleji Eisner a Šmákalová + FOTOGALERIE VŠECH ZÁVODNÍKŮ KE STAŽENÍ

V sobotu 10. října se konal v Plzni již 8. ročník ČEZ Plzeňského půlmaratonu, který se po jednoleté odmlce vrátil opět do centra města. Pořadatelé připravili atraktivní okruh v délce 7 kilometrů, který běžci absolvovali celkem třikrát.

Zázemí závodu, včetně startu a cíle, bylo na náměstí Republiky. Odtud se ve 13 hodin vydalo asi osm stovek běžců a běžkyň po přilehlých ulicích náměstí, přes Smetanovy, Kopeckého a Šafaříkovy sady do Štruncových sadů, aby se, po oběhnutí stadionu fotbalové Viktorky, vrátilo zpět na náměstí Republiky.

Hlavními favority byli zahraniční závodníci

Hlavními favority byli zahraniční závodníci startující za Benedek Team, a to jak v kategorii mužů, tak i žen. I přesto, že počasí nebylo ideální (zataženo, teplota 10°C) dokázali ti nejlepší půlmaratonci zaběhnout velmi kvalitní časy včetně běžců „hobíků“. Pro mnohé z nich to byl poslední závod sezóny, a proto si neváhali sáhnout na dno svých sil, jež jim ještě po náročné a dlouhé sezóně zbyly a běželi opravdu rychle. Novinkou plzeňského závodu byla přítomnost tří vodičů na časy 1:45, 2:00 a 2:15 hodin, což také přispělo právě k mnohým osobním rekordům účastníků závodu.

V mužské kategorii hned od začátku nasadil vysoké tempo Henry Kemboi z Keni a možná jen díky chladnému počasí a i osamocenému běhu na špici, nedosáhl na lepší, třeba i rekordní čas. Přesto jeho výsledný výkon 1:05:31 hodin je velmi kvalitní. S velkým odstupem jako druhý doběhl jeho krajan James Emuria za 1:08:54 hodin a na třetím místě závod dokončil v čase 1:12:58 hodin plzeňský rodák Tomáš Eisner.

V ženské kategorii byla nejrychlejší Etiopanka Emishaw Senbeta a i její vítězný čas 1:19:39 hodin je velmi kvalitní. Na druhém místě se v cíli objevila Rumunka Daniela Cirlan v čase 1:23:55 hodin, pronásledována domácí závodnicí Petrou Šmákalovou, která dokončila půlmaraton v čase 1:26:24 hodin. Na čtvrtém místě se poté umístila Plzeňanka Eva Potůčková, známá triatlonová reprezentantka, která na nedávném Mistrovství Evropy v triatlonu získala bronzovou medaili.

Součástí závodního odpoledne byl i rodinný běh s dětmi a firemní závod

Součástí závodního odpoledne byl i rodinný běh s dětmi a firemní závod šedesáti tříčlenných štafet, z nichž každý účastník absolvoval jedno kolo o délce 7 km. Oba tyto závody měly početné obsazení a boje na trati svoji dramatičnost.

Závěrem lze bez nadsázky dodat, že i letošní ČEZ Plzeňský půlmaraton měl vysokou úroveň i účast a všichni se již těší na příští rok, a to na 9. ročník závodu.

Fotogalerie s fotkami všech závodníků ke stažení

1. fotogalerie – 1. kolo 13:13 – 13:28

2. fotogalerie – 1. kolo 13:28 – 13:32

3. fotogalerie – 1. kolo 13:32 – 13:36

4. fotogalerie – 1. kolo 13:36 – 13:41

5. fotogalerie – 13:41 – 14:11

6. fotogalerie – 14:11 – 14:19

7. fotogalerie – 14:19 – 14:30

8. fotogalerie – 14:30 – 14:52

9. fotogalerie – 14:52 – 15:33

10. fotogalerie – vyhlášení

Výsledky v hlavních kategoriích

Půlmaraton – muži:

1. Henry Kemboi (Keňa)

2. James Emuria (Keňa)

3. Tomáš Eisner (Česká republika)

Půlmaraton – ženy:

1. Emishaw Senbeta (Etiopie)

2. Daniela Cirlan (Rumunsko)

3. Petra Šmákalová (Česká republika)

Kompletní výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: