Půlmaraton v Hradci Králové ve znamení traťových rekordů Kohuta a Preibischové. Maratonská trať pro Čivrného a Rambovou + FOTKY ÚČASTNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Půlmaraton v Hradci Králové ve znamení traťových rekordů Kohuta a Preibischové. Maratonská trať pro Čivrného a Rambovou + FOTKY ÚČASTNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

V neděli 11. října se uskutečnil 5. ročník oblíbeného závodu Hradecký půlmaraton, který letos doplnil i první ročník maratonu. Tento typicky podzimní závod si přijelo vychutnat na 2000 závodníků.

Nejprve se na start postavilo na 300 maratonců, jejichž závod byl odstartován v 11:15. Přesně ve 12:30 vyběhlo početné startovní pole půlmaratonců, mezi nimiž byly i štafety.

Závodníci běželi nádherným prostředím Městských lesů

Trasa obou závodů začínala na Velkém náměstí, odkud závodníci běželi centrem do Malšovic a pak do příměstské části Malšova Lhota. Následně na všechny účastníky čekal velmi příjemný 10 km dlouhý okruh po asfaltové cyklostezce nádherným prostředím Městských lesů. Maratonci tento okruh běželi dvakrát a půlmaratonci jednou. Poté se všichni vraceli stejnou trasou do cíle. Počasí bylo poměrně chladné a větrné, což se ale dalo od tohoto ročního období očekávat. Na druhou stranu byla stezka v Městských lesích ozdobená barvami podzimu a slunečními paprsky, které prosvítaly mezi stromy.

Na této rovinaté rychlé trati se stal nejlepším maratoncem Jiří Čivrný (Eleven Run Team), který zaběhl čas 2:36:12. Druhé místo obsadil David Pecina (Eleven Run Team) s výkonem 2:41:32, třetí pak skončil s časem 2:43:34 Jan Bavor (SK Miletín).

V ženách kralovala Marcela Rambová (GoMango), která si pro prvenstí doběhla s časem 3:14:17. Druhé místo vybojovala s výkonem 3:20:21 Taťána Metelková (TJ Sokol Hradec Králové), která doběhla s náskokem 38 vteřin před třetí Danou Hricisin (Praha).

Na poloviční trati exceloval Jan Kohut (RELAX-FIT.CZ TEAM), kterému se s výkonem 1:06:18 podařilo o více než tři minuty překonat traťový rekord, který dosud držel Lukáš Olejníček. Kohut si zároveň vylepšil svůj osobák. Druhé místo získal v čase 1:07:55 Pavel Dymák (VITALYTE Maraton Tým) a třetí se ztrátou 3 mínut a 12 sekund na vítěze doběhl Lukáš Kučera.

K překonání traťového rekordu nedošlo pouze mezi muži, ale i v ženské kategorii. O traťový rekord se s výkonem 1:16:17 zasloužila Monika Preibischová (adidas BOOST Team/AC Mariáns). Druhé místo obsadila Denisa Kozáková (Hvězda Pardubice), třetí pak doběhla Zuzana Tučanová.

Fotky účastníků ke stažení

1. fotogalerie – maratonci 5. km

2. fotogalerie – maratonci 5. km, 2. část

3. fotogalerie – půlmaraton 6. km, maraton 21. km, 1. část

4. fotogalerie – půlmaraton 6. km, maraton 21. km, 2. část

5. fotogalerie – půlmaraton 6. km, maraton 21. km, 3. část

6. fotogalerie – půlmaraton 6. km, maraton 21. km, 4. část

7. fotogalerie – půlmaraton 6. km, maraton 21. km, 5. část

8. fotogalerie – půlmaraton 6. km, maraton 21. km, 6. část

9. fotogalerie – půlmaraton 6. km, maraton 21. km, 7. část

10. fotogalerie – půlmaraton 6. km, maraton 21. km, 8. část

Výsledky:

Muži maraton

1. Jiří Čivrný

2. David Pecina

3. Jan Bavor

Ženy maraton

1. Marcela Rambová

2. Taťána Metelková

3. Dana Hricisin

Muži půlmaraton

1. Jan Kohut

2. Pavel Dymák

3. Lukáš Kučera

Ženy půlmaraton

1. Monika Preibischová

2. Denisa Kozáková

3. Zuzana Tučanová

Kompletní výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: