Inov-8 Gladiator Race v Milovicích v podání Zuzany Kocumové a Jiřího Vacíka + FOTKY ÚČASTNÍKŮ SOBOTNÍHO ZÁVODU KE STAŽENÍ

Inov-8 Gladiator Race v Milovicích v podání Zuzany Kocumové a Jiřího Vacíka + FOTKY ÚČASTNÍKŮ SOBOTNÍHO ZÁVODU KE STAŽENÍ

Ve dnech 6. – 8. května zaplnili tankodromovou trať v Milovicích závodníci, kteří se odhodlali zdolat náročný závod obohacený o překážky. Konal se totiž Gladiátor Race Milovice.

Organizátoři pro závodníky připravili náročný, členitý vojenský terén se zákopy a tankovými příkopy

Gladiátor Race v Milovicích, rozdělený do tří dnů, vypukl již v pátek 6. května nočním závodem, který měřil 3 km a zahrnoval více než 10 překážek. V následujících dvou dnech se již konal hlavní závod, kterého se zúčastnilo početné startovní pole o 816-ti jednotlivců, 170 smíšených párů a 26 týmů.

Organizátoři pro závodníky připravili náročný, členitý vojenský terén se zákopy a tankovými příkopy včetně světové premiéry – plazení pod tankem. Trať stavěli zkušení reprezentanti ČR z Mistrovství světa a Evropy v adventure race. Účastníci nočního závodu si mohli vychutnat běh podzemní chodbou. Kromě závodu jednotlivců se mohli zúčastnit i smíšené páry či 4-členné týmy.

V pátek byl na programu noční závod

Noční závod Night GR Milovice startoval v pátek 6. května ve 21:00 hodin a z mužů podal nejlepší výkon Zdeněk Pácha, který celou trať zdolal v čase 19:45. Jako druhý cílovou čáru proťal s výkonem 20:08 Karel Vlček a třetí místo pak obsadil Petr Skřičík v čase 20:17. V ženách kralovala Dominika Štěpničková, která si doběhla pro čas 28:33. Se ztrátou 20-ti vteřin druhé místo získala Marcela Harbichová, třetí pak doběhla s výkonem 29:40 Klára Svobodová. V závodě smíšených dvojic si pro prvenství doběhli Tereza Ontlová a Pavel Kopřiva.

V sobotu a v neděli se s náročnou tratí poprali účastníci hlavního závodu

V sobotu 7. května byl zahájen hlavní závod, kde postupně v intervalech vybíhali závodníci, aby se poprali s náročnou 6 km dlouhou tratí s více jak 20-ti překážkami. Tuto trasu nejrychleji zdolal Jiří Vacík s výkonem 34:51. Jako druhý doběhl Michal Štohanzl v čase 35:00. Se ztrátou jedné minuty a 50-ti vteřin na vítěze třetí příčku vybojoval Lukáš Novák.

V ženách svoji formu potrvdila papírově nejlepší Zuzana Kocumová, která si s výkonem 35:46 doběhla pro zlato. Druhé místo obsadila Lenka Vejdělková s výkonem 43:45, třetí pak doběhla Lenka Hnízdilová v čase 47:20. V závodě smíšených párů se nejlépe dařilo dvojici Turek + Hůrková. V soutěži 4-členných týmů dominovali Extreme Obstance Runners.

V nedělním závodě se na startu objevil i bývalý profesionální cyklista Jan Hruška – vítěz časovek na Giro ´d Italia a účastník Tour de France, který závod s přehledem vyhrál a doběhl si pro čas 38:21. Druhé místo obsadil Miloslav Krýsl, třetí pak Jan Havran.

V ženách byla nejrychlejší s výkonem 41:45 Tereza Janečková. Pro druhé místo si doběhla Šárka Svobodová a jako třetí se umístila Veronika Vytinová. V závodě smíšených páru se nejvíce dařilo dvojici Berger + Kloutvorová. Závod týmů vyhrálo družstvo Rum Team.

Dětský závod zaznamenal hojnou účast

Kromě závodu dospělých byl připraven i závod pro děti od 8-mi do 12-ti let, které si mohly otestovat svoji výkonnost na trati dlouhé 1 km.  Dětský závod zaznamenal hojnou účast, na start se postavilo témět 100 závodnic a závodníků. Nejmenší Gladiátoři se mohou těšit na další závody v Holicích a Josefově.

Mimo samotného závodění byl pro všechny zúčastněné i přihlížející připraven bohatý doprovodný program, který zahrnoval work-out, jízdy v tanku, prohlídku vojenského tankodromu, půjčovna koloběžek, návštěva Miraculum, kineziotaping a další.

FOTOGALERIE S FOTKAMI ÚČASTNÍKŮ SOBOTNÍHO ZÁVODU ZDARMA KE STAŽENÍ

1. Fotogalerie

2. Fotogalerie

3. Fotogalerie

4. Fotogalerie

Výsledky:

Night GR Muži

1. Zdeněk Pácha

2. Karel Vlček

3. Petr Skřičík

Night GR Ženy

1. Dominika Štěpničková

2. Marcela Harbichová

3. Klára Svobodová

Night GR smíšené páry

1. Kopřiva + Ontlová

2. Volenec + Martinková

3. Páv + Soumarová

Hlavní závod muži – sobota

1. Jiří Vacík

2. Michal Štohanzl

3. Lukáš Novák

Hlavní závod ženy – sobota

1. Zuzana Kocumová

2. Lenka Vejdělková

3. Lenka Hnízdilová

Hlavní závod smíšené páry – sobota

1. Turek + Hůrková

2. Dvořáček + Šebková

3. Drčka + Petráčková

Hlavní závod 4-členné týmy – sobota

1. Extreme Obstance Runners

2. North Czech Runners

3. TF Legion Gym

Hlavní závod muži – neděle

1. Jan Hruška

2. Miloslav Krýsl

3. Jan Havran

Hlavní závod ženy – neděle

1. Tereza Janečková

2. Šárka Svobodová

3. Veronika Vytinová

Hlavní závod smíšené páry – neděle

1. Berger + Kloutvorová

2. Karas + Ševčíková

3. Bartoň + Tučková

Hlavní závod 4-členné týmy – neděle

1. Rum Team

2. Sunny Canadian

3. Křivani

Celkové výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: