Tipy na nejzajímavější běžecké závody v červenci 2016

Tipy na nejzajímavější běžecké závody v červenci 2016

Chystáte se v červenci na nějaký běžecký závod, ale ještě jste si žádný konkrétní nevybrali? Zde jsme pro vás připravili nabídku těch nejzajímavějších závodů konaných v České republice a třeba si některý z nich zvolíte.

Trailové běžecké závody do 25 km

V červenci si budete moct vybrat z bohaté nadílky trailových závodů a půlmaratonů. Rozhodně by jste si neměli nechat ujít závod KTRC Přes Motolské jamky, či KTRC Lipno půlmaraton. Mezi další trailové lahůdky určitě patří Králičák SkyRace, který vás provede nádhernou krajinou Jeseníků, nebo závody série STRC v Krkonoších a na Šumavě.

Trailové běžecké závody nad 25 km

Pokud rádi běháte ultra, čeká na vás hned několik lahůdek. Za zmínku stojí Horská výzva v Krkonoších, Jizerský Ultratrail, Tripl3 RUN a další lákavé běhy v terénu.

Silniční závody do délky půlmaratonu včetně

Milovníci rychlejších silničních závodů se budou moct jistě proběhnout v Praze, Plzni, Starém Městě či Miřejovicích.

2.7. Boletice Race – Jihočeský kraj
2.7. Velkomoravský půlmaraton – Zlínský kraj
13.7. Běžecká tour VAŠÍ LIGY Plzeň – Plzeňský kraj
27.7. Loap Pražská běžecká tour VAŠÍ LIGY – Praha
30.7. Miřejovický půlmaraton – Středočeský kraj

Silniční závody delší než 21 km

Pro nadšence, kterým je půlmaraton málo, bude nachystán maraton v Berouně či 48 hodin a 24 hodin na Kladně.  

Etapový závod

Pro opravdové běžecké nadšence, kteří se nebojí velkých výzev, bude připraven nejdelší a nejtěžší běžecký etapový závodpořádaný na území České republiky – Moravský UltraMaraton (MUM) konaný 3.  až 8.7., který zahrnuje 7 maratonů v 7 po sobě následujících dnech. Na programu jsou etapy Lomnická, Boskovická, Blanenská, Tišnovská, Olešnická, Bystřická a Cimrmanova.

Závody se psem

V červenci najdou vyžití samozřejmě i pejskaři. Závodů se psy rozhodně není málo, vybrat si můžete v naší termínovce či v termínovce Běhej se psem.

Pravidelně máte také možnost zajít na společné tréninky, které vedou zkušení instruktoři a jsou vhodné i pro začátečníky.

Překážkové závody

Závody na dráze

Pokud rádi běháte na dráze, může si vybrat z následujících závodů.

Orientační běh

Ideálním odpočinkem od klasických běžeckých závodů je orientační běh. V červenci jich je spousta a můžete s sebou vzít i celou rodinu. Závody naleznete v termínovce Českého svazu orientačních sportů s názvem „Oblastní žebříčky“, které jsou pro veřejnost otevřené.

Zahraniční závody

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: