Mistrovské tituly na EPO Trail Maniacs v Harrachově vybojovali Michal Kovář a Eliška Vondráčková + FOTKY ÚČASTNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Mistrovské tituly na EPO Trail Maniacs v Harrachově vybojovali Michal Kovář a Eliška Vondráčková + FOTKY ÚČASTNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

V sobotu 11.6. se Krkonoše staly dějištěm Mistrovství ČR v horském maratonu. Na závodníky čekala 51 km dlouhá trať, která začínala v polské Jakuszyce. Na start závodu byli závodníci převezeni autobusem, to vše z prostého důvodu, aby se trať pokud možná co nejvíce vyhnula zpevněným cestám.

Trať sestavoval zkušený tým

Především část závodu, která byla vedena Polskem, považuji za to nejlepší, co Krkonoše mohou běžcům nabídnout. Ačkoliv se jednalo o první ročník závodu, tak trať sestavoval zkušený tým, který mimo jiné organizuje závody přírodního víceboje EPO Survival a vždy v říjnu oblíbený vytrvalostní závod na Slapech – EPO Trail Maniacs. Letošní ročník se bude konat 22.10.

Kromě krásné tratě na běžce čekaly i dvě prémie

Kromě krásné tratě na běžce čekaly i dvě prémie – rychlostní a vrchářská, které pomohly zatraktivnit průběh závodu, protože i závodník, který neběžel celý závod v čele, tak mohl vyhrát některou z těchto disciplín a odnést si tak jednu z hodnotných cen.

Na vrchařské prémii, kromě výběhu po sjezdovce na Medvědín, na běžce čekalo překvapení v podobě přeskakování asi metr hlubokého příkopu. Na druhé občerstvovačce na závodníky čekalo ještě jedno malé překvapení, zásoby vody zde totiž doplňoval Zdenda Kříž.

Ani v Harrachově se kufrování favoritům nevyhnulo

Hned v úvodu závodu se podle papírových předpokladů dostal do čela závodu Libor Trtek (Adidas Outdoor Team). Přibližně na 5. km ho doběhl Tomáš Hudec a společně také hned za rychlostní prémií špatně odbočili a nechtěně si tak závod o 7 km prodloužili.

Mezitím se do vedení dostal vytrvalec Michal Kovář (TJ Sokol Unhošť), který ačkoliv se specializuje na silniční běhy, tak dokázal, že ani trail mu není cizí a po vyrovnaném výkonu protnul cílovou pásku v čase 5:06:11. Na druhé místo se ještě po bloudění stačil propracovat Tomáš Hudec (Svět běhu) a třetí místo pak bral Vojtěch Krajíček s časem 5:23:44. První pětici pak uzavřeli Libor Trtek a na pátém místě Jan Ferdinand Polášek, který dokázal vyhrát obě rychlostní prémie.

Mezi ženami byla nejrychlejší Eliška Vondráčková, která suverénně ovládla závod stylem start-cíl. Cílovou pásku protnula v čase 6:31:46 s více než půlhodinovým náskokem na druhou Claudií Nebrenskou. Závod navíc dokončila v absolutním pořadí jako 17. Stupně vítězů pak uzavřela Klára Zelenková s časem 7:14:15. Rychlostní prémii vyhrála Eliška Vondráčková a na Medvědíně byla nejrychleji Claudie Nebranská.

FOTOGALERIE S FOTKAMI ZÁVODNÍKŮ KE STAŽENÍ

Zde najdete fotogalerie s fotkami závodníků od fotografky Viery Trumhové

1. Fotogalerie – start

2. Fotogalerie – doběh do cíle

3. Fotogalerie – doběh do cíle II

Výsledky:

Muži

1. Michal Kovář

2. Tomáš Hudec

3. Vojtěch Krajíček

Ženy

1. Eliška Vondráčková

2. Claudie Nebranská

3. Klára Zelenková

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: