Mokrá těla a sůl v očích i vlasech, aneb Jadran na Veřovickém Lesoběhu. Na trati 20 km zazářili Smatana a Pachtová + FOTKY ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Mokrá těla a sůl v očích i vlasech, aneb Jadran na Veřovickém Lesoběhu. Na trati 20 km zazářili Smatana a Pachtová + FOTKY ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Bouřka, mlha, déšť, zamračeno, chladno… už druhý den po závodu pravý opak toho, co si zažili na trasách Lesoběhu ti, kteří věřili v pohodové proběhnutí. Říká se, že kdo je připraven, není zaskočen. Připraven byl málokdo. První ročník Veřovického Lesoběhu startoval za úmorného vedra 25. června v 10:00.

Myslet si, že v deset hodin bude ještě dobře, nebo snad že v lese horko nebude, byl velký omyl

Běžci na trase 20 a 10 kilometrů se dokonale zapotili už při výběhu na Velký Javorník. Předem byly nahlášeny dvě občerstvovací stanice. Jedna na osmém km a druhá pro trasu 20km na třináctém. Už po 4 km se pořadatelům zželelo některých vyprahlých duší plazících se k rozhledně na Javorníku a nalili do nich svou poslední vodu z pet lahví, kterou měli pro sebe na ty dvě hodiny, než budou vysvobozeni. Na některé nezbylo. Ta voda, která tam nebyla, nezbyla….

Kdo zastavil, byl sežrán hovady a komáry, kdo nezastavil, byl zničen horkem 🙂

Na první občerstvovací stanici bylo všeho dostatek. Tam se doplnilo, co se dalo. Smůla byla, že mnozí neměli do čeho doplnit, protože vyběhli v tomto počasí a terénu absolutně nepřipraveni. Bez láhve nebo vaku to byla opravdu zkouška. Trasa deseti kilometrů se stočila směrem k cíli a trasa dvaceti kilometrů pokračovala dál na vrchol Dlouhé. Kdo zastavil, byl sežrán hovady a komáry, kdo nezastavil, byl zničen horkem.

Na třináctém kilometru čekal ten pravý Jadran…. Chybou pořadatelů se na trase objevil namísto barelu s vodou, barel s vincentkou. Většina z nás ví, že vincentka je slaná, ale většina z nás nevěděla, že to je právě vincentka…. Při polévání a prolévání to bylo opravdu jako u moře….

Nicméně závodníci se s těmito podmínkami skvěle poprali. Na trase 20 km zvítězil Petr Smatana v čase 1:31:22. Druhou příčku obsadil Petr Škrábanek s výkonem 1:51:25, který za sebou nechal s náskokem 6 minut a 7 vteřin třetího Lubomíra Židlíka. V ženách kralovala Iva Pachtová, která si doběhla pro čas 2:18:18. Druhé místo vybojovala s výkonem 2:28:23 Marie Zelená, třetí pak skončila Marta Juríčková s časem 2:30:29.

Desetikilometrovou trať ovládl mezi muži Zbyněk Škuca, v ženách se nejvíce dařilo Tereze Oborné. Pětku ovládli Jan Kváš a Kateřina Blatoňová.

Na trase pěti kilometrů, kde se k radosti pořadatelů letos objevilo ještě více dětí než vloni

Na trase pěti kilometrů, kde se k radosti pořadatelů letos objevilo ještě více dětí než vloni, to bylo taky náročné. Občerstvení bylo přichystáno dostatek, ale horko a kopce byly spravedlivé ke všem stejně. Radost v očích malých špuntů probíhajících cílem byla obrovským poděkováním pořadatelům. Slanění do potoka, přebrodění, seběhy, kde bylo potřeba se protáhnout mezi listím mladých buků, doběh přes pole mezi balíky sena…. a mnohem více daly zapomenout těm prckům na to, že by snad mohli být naštvaní z toho, že je trošku tepleji než jindy :o)

Když se oprostíme od těchto zkoušek a nástrah, je třeba si přiznat, že připravení si to dokonale užili. Krásné výhledy, divoké seběhy i náročné výběhy, dobře vyznačená trasa, gurmánský zážitek v cíli. Za cílovým obloukem totiž čekalo další doplnění vydaných kalorií v podobě domácích buchet, koláčů, kyselice, vařených vepřových kolen a dalších lahůdek, které jinde na Jadranu rozhodně nenajdete.

Za všechny jeden z komentářů….

Veřovický lesoběh je nejkrásnější závod který jsem běžel. Včera jsem běžel podruhé a také manželka běžela. Atmosféra je nádherná a hlavně rodinný přístup je perfektní. Věřím, že naše děti Anežka 2.5roku a František 8měsicú za chvíli také poběží:-)

Včera jsem si vyzkoušel 5km trať, protože od zimy jsem se potýkal se zdravotními problémy anebylo možné trénovat. Jsme opravdu potěšeni a maximálně si užívám vaše traily. Druhá část  tratě po seběhu byla famózní.

Děkuji Vám za úžasnou organizaci a perfektní jídlo. Ještě jednou Vám děkuji a příští rok se zase vidíme rodinka Babjakova z Trenčína.

My se na vás taky těšíme!

Zde můžete najít další komentáře

FOTOGALERIE S FOTKAMI ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Zde najdete fotogalerie s fotkami závodníků od fotografa Vojty Gawlase.

1. Fotogalerie

2. Fotogalerie

Výsledky:

20 km muži

1. Petr Smatana

2. Petr Škrabánek

3. Lubomír Židlík

20 km ženy

1. Iva Pachtová

2. Marie Zelená

3. Marta Juríčková

10 km muži

1. Zbyněk Škuca

2. David Flaša

3. Vojtěch Zemánek

10 km ženy

1. Tereza Oborná

2. Kristina Fryzová

3. Dobromila Běčáková

5 km muži

1. Jan Kváš

2. Tomáš Bajer

3. Adam Blatoň

5 km ženy

1. Kateřina Blatoňová

2. Šárka Jadvidžáková

3. Barbora Petřeková

Celkové výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: