Miřejovickému půlmaratonu vévodili Vlastimil Flegl a Radka Churáňová + FOTKY ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Miřejovickému půlmaratonu vévodili Vlastimil Flegl a Radka Churáňová + FOTKY ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Již tradičně, se na přelomu léta koná v Miřejovicích u Mělníka závod v půlmaratonu. Letošní, v pořadí 8. ročník se uskutečnil v sobotu 30. července. Závod je známý tím, že je téměř vždy doprovázen velmi příjemným počasím, kdy teploty v minulosti dosahovaly vždy nad 30°C.

Zajímavá jména ve startovní listině

Na start závodu se postavilo zhruba 130 běžců a běžkyň, a to nejen z České Republiky, ale i ze zahraničí. Byli mezi nimi atleti z naší běžecké špičky jako například Radek Brunner, čerstvý vítěz Zátopkova maratonu či nestárnoucí, ale stále vynikající a několikanásobná vítězka právě Miřejovického půlmaratonu Radka Churáňová.

Počasí opět nezklamalo a teplota v 10 hodin, kdy se odstartovalo, ukazovala 27°C. Vzhledem k tomu, že závod bude gradovat okolo 12 hodiny, dá se předpokládat, že teplota ještě poroste, což se nakonec i stalo. Během závodu ale foukal lehký větřík, který příjemně chladil. Atmosféra byla tradičně skvělá, což je v Miřejovicích už zvykem.

O vítězství se jako vždy urputně bojovalo

Závod v mužské kategorii nejlépe rozběhl Vlastimil Flegl a právě Radek Brunner. Oba už na otáčce měli před svými pronásledovateli docela slušný náskok, který postupem času ještě navýšili. Cílovou branou proběhl jako první Vlastimil Flegl ve velmi krásném čase 1:16:13 hodin. S malou ztrátou si pro druhé místo doběhl Radek Brunner v čase 1:17:42 hodin a pro pomyslnou bronzovou medaili dospurtoval Petr Havelka za 1:19:40 hodin.

V ženách se od začátku snažila držet tempo s nejlepšími muži Radka Churáňová. Cílem bylo se co nejvíce odpoutat od svých soupeřek a v klidu si doběhnout pro prvenství. To se povedlo a v cíli byla první v čase 1:26:50 hodin. Druhé místo patří Simoně Jiřičkové za čas 1:34:41 hodin a třetí v pořadí doběhla Iva Voštinková v čase 1:30:04 hodin.

Miřejovický půlmaraton nezklamal

Hodnocení 8. ročníku může být jen pozitivní. Pořadatelé opět dostáli svému slibu, který před závodem dali a všechny služby (zázemí, občerstvení, atd.) fungovaly výtečně. Jediný drobný nedostatek je asi ten, že samotná účast mohla být o něco vyšší. Na kvalitě závodu se ale tento fakt neprojevil, ba právě naopak. Závodilo se od prvního výstřelu až po proběhnutí cílem a všichni chtěli odvést na trati maximum. Těšíme se již nyní na příští 9. ročník opět za rok.

FOTOGALERIE S FOTKAMI ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Zde najdete fotogalerie s fotkami závodníků od Terezy Maškové

1. Fotogalerie – start + vyhlášení

2. Fotogalerie – (11:12 – 11:30)

3. Fotogalerie – (11:30 – 11:37)

4. Fotogalerie – (11:37 – 11:47)

5. Fotogalerie – (11:47 – 11:57)

6. Fotogalerie (11:57 – 12:24)

Výsledky v hlavních kategoriích:

21,1 km – muži:

1. Vlastimil Flegl (Vrchlabí)

2. Radek Brunner (KOBRAS)

3. Petr Havelka (Eleven run team)

21,1 km – ženy:

1. Radka Churáňová (Lokomotiva Trutnov)

2. Simona Jiřičková (SKI Jilemnice)

3. Iva Voštinková (Kladno)

Kompletní výsledky najdete zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: