Nejnáročnější ARMY RUN: 15 kilometrů na Ještědu a převýšení 350 metrů nejrychleji zdolali Šála a Vytinová + FOTOGRAFIE ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Nejnáročnější ARMY RUN: 15 kilometrů na Ještědu a převýšení 350 metrů nejrychleji zdolali Šála a Vytinová + FOTOGRAFIE ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Hora Ještěd zažila svůj první velký závod ARMY RUN. Vůbec nejnáročnější závod celé letošní série zdolal za dvě hodiny a deset minut Bohuslav Šála. S tímto časem uběhl 15 kilometrů a zdolal 60 překážek, fyzických i psychických.

Závod dal zabrat i zkušeným běžcům

„Náročně podmínky závodu navíc ztížil i noční déšť, který terén rozbahnil, proto dal závod zabrat i zkušeným běžcům. Obtížnost trati spočívala také v tom, že převýšení na 15 kilometrech dosáhlo 350 metrů,“ popsal jeden ze zakladatelů ARMY RUN Martin Liška. Na Ještědu byly kromě nejnáročnějšího závodu ARMY s 15-ti kilometrovou délkou nachystaný i méně náročná varianta CIVIL a to s délkou 5 kilometrů a 20 překážkami.

Co se výsledkové listiny týče, tak nejtěžší závod s označením ARMY zvládl mezi týmy nejlépe Tantum Monstra (2 hodiny a 29 minut), který tvořil již zmíněný Bohuslav Šála společně s Josefem Babákem. Mezi ženami zvítězila Veronika Vytinová s časem 2 hodiny a 47 minut.

Výrazně kratší trať CIVIL nejrychleji uběhl Joska Vladislav s časem 1 hodina a pět minut. V týmech zvítězil za SRTG Kolín A Uhlík Roman a Štefan Cingel s časem 1 hodina a 22 minut. Mezi ženami byla nejlepší Andrea Ovsíková s časem 1 hodina a 39 minut. Obou závodů se účastnilo celkem 600 běžců.

Sérii ARMY RUN letos čeká již poslední závod a to přímo v hlavním městě

Poběží se 15. října. „Závod v Praze nebude klasickým extrémním městským „runem“, na závodníky opravdu čeká nálož min. 40 překážek a min. 10km, jak jsou u trati NATO zvyklí. To vše za úžasné scenérie našeho hlavního města Prahy,“ přiblížil Liška.

Kromě nových překážek organizátoři chystají i možnost přednostního startu

Stejně jako na všech závodech ARMY RUN i v Praze čeká závodníky armádní atmosféra, kterou podpoří profesionální vojáci. Opět bude třeba zdolávat kombinaci fyzických a psychických překážek jako štěkot psů, plazení se v příkopu s bahnem pod ostnatým drátem, pojídat červy a podobně. Kromě nových překážek organizátoři chystají i možnost přednostního startu.

„Říkáme tomu elitní vlny. To znamená, že lidé, kteří se do nich za drobný příplatek zaregistrují, poběží mezi prvními. Získají výhodu v tom, že u překážek budou jako první a překážky budou mít čisté, protože ještě nebudou špinavé od bláta po jiných závodnících,“ vysvětluje Liška. Každý běžec, který závod dokončí se může v cíli těšit na medaile, takzvané Dog Tagy.

Registrace na závod v Praze jsou stále k dispozici na adrese: www.armyrun.cz.

FOTOGALERIE S FOTKAMI ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Zde najdete fotogalerie s fotkami závodníků od fotografa Jaroslava Karase

1. Fotogalerie – 1. část

2. Fotogalerie – 2. část

3. Fotogalerie – (10:32 – 11:24)

4. Fotogalerie – (11:24 – 12:36)

5. Fotogalerie – (12:36 – 13:09)

6. Fotogalerie (13:09 – 13:49)

7. Fotogalerie – cíl + stupně vítězů

8. Fotogalerie stupně vítězů

Výsledky

Army muži

1. Bohuslav Šála

2. Jakub Podzimek

3. Tomáš Vorobok

Army ženy

1. Veronika Vytinová

2. Petra Königová

3. Eliška Chmelařová

Civil muži

1. Vladislav Joska

2. Martin Hrazdil

3. Roman Uhlík

Civil ženy

1. Andrea Ovsíková

2. Michaela Schinaglová

3. Petra Darebná

Army týmy

1. Tantrum Monstra

2. ZVIRATA

3. JK treninky

Civil týmy

1. SRTG Kolín A

2. MultiSport

3. Thaiboláci

Celkové výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: