Půlmaraton Moravským krasem ovládli maďar László Gregor a Petra Kamínková

Půlmaraton Moravským krasem ovládli maďar László Gregor a Petra Kamínková

V sobotu 27. srpna 2016 pořádal spolek „Sportuj s námi“ na nám. Republiky v Blansku 21. ročník Půlmaratonu Moravským krasem. Od roku 2011, kdy „Sportuj s námi“ bylo vedením města Blanska pověřeno pořádáním, se koná o celodenní sportovně kulturní akci pro celé rodiny.

Závod se mohl chlubit hojnou účastí

Do letošního ročníku Půlmaratonu se zaregistrovalo celkem 1 372 běžců, skutečně do všech závodů ale odstartovalo více než 1 200 běžců. Dětské běhy si s rodiči a bez rodičů vyzkoušelo 92 dětí od 5 do 7 let. Na Lidový běh (800 m) bez registrace si trouflo kolem 40 příchozích, na start Městského běhu s AutoContem (2,4 km) nastoupilo 111 běžců a do prestižního Půlmaratonu Moravským krasem na 21,1 km odstartovalo 971 vytrvalců.

Letos byl poprvé představen projekt „Turisté jdou s námi“

Celá akce byla letos umocněno ještě tím, že zde byl poprvé představen projekt „Turisté jdou s námi“, kterého se zúčastnilo více než 140 turistů, kteří byli odměněni unikátní Absolventskou turistickou vizitkou PMK 2016.

Patron Půlmaratonu Moravským krasem a místostarosta města Blanska Jiří Crha se aktivně zapojil do Lidového běhu a do Městského běhu s AutoContem. Půlmaraton společně zahájili starosta města Blanska Ivo Polák, místostarosta města Blanska Jiří Crha a starostka města Boskovice Hana Nedomová. Deklarovali tak vzájemnou podporu běhům, které spolek „Sportuj s námi“ pořádá v blanenském a boskovickém regionu. Blanenský Půlmaraton svou účastí podpořil i zastupitel JMK Vladimír Šmerda. Odstartoval Městský běh s AutoContem a předával ceny nejlepším běžcům.

Vítězi 21. ročníku Půlmaratonu Moravským krasem se stali László Gregor z Maďarska v kategorii mužů a Petra Kamínková v kategorii žen. V kategorii mužů obsadil druhé místo další maďarský závodník Tamás Nagy, nejlepším Čechem byl na třetím místě Jiří Petr. V Týmové soutěži zvítězil tým „Vinaři a pivaři“.

Kromě závodění byl součástí i bohatý doprovodný program

V průběhu 21. ročníku Půlmaratonu se na hlavním pódiu v doprovodném programu předvedlo Fit studio Cvicsnami.cz Blansko vedené Anetou Kuklínkovou, oddíl Aikido Boskovice vedený Karlem Trefným, hudební skupiny FLERET a Třetí zuby, pro děti byly na Wanklově náměstí k dispozici různé atrakce.

Policie České republiky si připravila náborový workshop „Policistou na zkoušku“, kterým se snažila najít nové posily do svého týmu v čele s vedoucím územního odboru PČR Blansko plk. Mgr. Zdeňkem Grénarem.

Výsledky

Muži

1. László Gregor

2. Tamás Nagy

3. Jiří Petr

Ženy

1. Petra Kamínková

2. Zita Kácser

3. Martina Vévodová

Týmy

1. Vinaři a pivaři

2. Elite Sport Team

3. fitplusblansko.cz

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: