Sport Life Run 2016: Běžci si prohlédli brněnské výstaviště. Veletržní běh na 10 km ovládli Jiří Petr a Eva Filipiová.

Sport Life Run 2016: Běžci si prohlédli brněnské výstaviště. Veletržní běh na 10 km ovládli Jiří Petr a Eva Filipiová.

Spolek „Sportuj s námi“ pořádal o víkendu 5. a 6. listopadu třetí ročník běžeckých závodů Sport Life Run. Pro běžce byl v celém areálu brněnského výstaviště vyznačen pětikilometrový okruh. Startovalo se a dobíhalo do pavilonu F, běžci také vybíhali a sbíhali 43 schodů v pavilonu Z.

Letošního ročníku se zúčastnil rekordní počet 438 běžců. V ženském běhu dominovala Patrícia Puklová.

Za slunečného počasí se v sobotu postavilo na start Ženského běhu na 5 km 157 běžkyň. Za necelých dvacet minut byla v cíli jako první Patrícia Puklová z AK Steeple Poprad. Pro druhé místo si doběhla Kateřina Pulgretová a pro třetí Magda Janková. Z jedenácti přihlášených týmů byly nejlepší RUN&MUM před Elite Sport Boskovice a AK Tišnov.

Běhů se mohou zúčastnit i nevidomí s traséremBěhů se mohou zúčastnit i nevidomí s trasérem

Nejlepší ženské týmyNejlepší ženské týmy

Nejlepší tým Veletržního běhuNejlepší tým Veletržního běhu

Na dva okruhy, tedy deset kilometrů, se v neděli v rámci Veletržního běhu vydalo 281 běžců a běžkyň všech věkových kategorií. Nejstarším účastníkem byl Milan Hrubý z Blanska, kterému je 78 let. Jiří Petr z Kovalovic rozhodl o celém závodě hned po startu. Získal náskok, který postupně navyšoval a osamocen si doběhl pro první vítězství v tomto závodě. Až za minutu a půl doběhl do cíle dvojnásobný vítěz Sport Life Runu Daniel Orálek. Pro třetí místo si doběhl Pavel Dvořák. Ze sedmi týmů byli nejlepší Vinaři a pivaři, druhý byl tým EXTRA Brno A a na třetím místě skončil tým AT&T.

Jedná se o zajímavý závod, který vede skrz brněnské výstaviště. Závodníci si můžou vybrat Veletržní běh na 10 km nebo Ženský běh na 5 km.

V ženách kralovala Eva Filipiová s výkonem 38:55. Jako druhá se s časem 39:17 umístila Patrícia Puklová, která doběhla s náskokem 4 minut před Lenkou Jančaříkovou.

Pořadatelé pro účastníky připravili doprovodný program a hodnotné ceny

Autopartner Sport Life Runu 2016, společnost Mercedes-Benz Hošek Motor a.s., věnovala absolutním vítězům obou závodů víkendové zapůjčení vozů Mercedes-Benz GLA. V doprovodném programu se představili žáci Soukromé školy populárního zpěvu z Brna pod vedením Ivety Holasové a oddíl Aikido Boskovice pod vedením Karla Trefného.

Pořádající spolek „Sportuj s námi“ zve všechny běžce na závody, které bude pořádat v příštím roce. V tradičním termínu 1. května to budou 8. Boskovické běhy a v sobotu 26. srpna Půlmaraton Moravským krasem v Blansku.

Výsledky

Ženský běh na 5 km

1. Patrícia Puklová  – 19:20

2. Kateřina Pulgertová – 19:37

3. Magda Janková 20:29

Ženský běh na 5 km týmy

1. RUN&MUM

2. Elite Sport Boskovice

3. AK Tišnov

Veletržní běh na 10 km muži

1. Jiří Petr – 33:35

2. Daniel Orálek – 35:09

3. Pavel Dvořák – 35:32

Veletržní běh na 10 km ženy

1. Eva Filipiová – 38:55

2. Patrícia Puklová – 39:17

3. Lenka Jančaříková 43:18

Celkové výsledky 5 km a 10 km

Veletržní běh na 10 km týmy

1. Vinaři a pivaři

2. EXTRA Brno A

3. AT&T

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: