Joel Maina Mwangi z Keni obhájil loňské vítězství v Pečecké desítce. Z našich běžců nejrychleji Pavlišta a Vrabcová.

Joel Maina Mwangi z Keni obhájil loňské vítězství v Pečecké desítce. Z našich běžců nejrychleji Pavlišta a Vrabcová.

V sobotu 11. března se v Pečkách uskutečnil klasický „otvírák“ běžecké závodní sezony – Pečecká desítka, Memoriál Jardy Kvačka, který přilákal na 945 závodníků.

Keňský vytrvalec Joel Maina Mwangi obhájil s velkým náskokem loňské prvenství v 38. ročníku Pečecké desítky a vítězným časem 29:02 zaostal pouhé dvě vteřiny za traťovým rekordem Nginbi Ezekiela z Tanzánie. Na druhém místě se ztrátou 1:32 skončil Vít Pavlišta, pro třetí místo si dofinišoval Pavel Kubričan.

Jedná se o tradiční oblíbený silniční závod na 10 km, který je „otvírákem“ běžecké závodní sezony. Více informací o Pečecké desítce najdete v termínovce.

Pečecká desítka stále patří mezi největší silniční desítky v České republice

V závodě startovalo 945 běžců z České republiky, Německa, Konga, Keni, Slovenska. Běžcům tentokrát poměrně přálo počasí. V době startu bylo slunečno, teplota okolo 8 stupňů. Po obrátce v Cerhenicích znepříjemňoval běžcům boj s časem mírný protivítr.

Pořadatele potěšila velmi pěkná účast 199 dětí v závodech mládeže. Na start lidového běhu se postavilo 37 účastníků. Letošní 38. ročník Pečecké desítky – Memoriál Jardy Kvačka potvrdil, že tento závod stále patří mezi největší a nejkvalitněji obsazené silniční desítky v České republice.

Výsledky

Muži

Ženy

Celkové výsledky

Uložit

Uložit

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: