SLAPY TrailManiacs ve znamení traťových rekordů a voleb. Na nejdelší trati dominovali Jan Mrázek a Barbora Paseková Válková

SLAPY TrailManiacs ve znamení traťových rekordů a voleb. Na nejdelší trati dominovali Jan Mrázek a Barbora Paseková Válková

V sobotu 21.10. 2017 se v okolí Slapské přehrady konal již 4. ročník trailového závodu SLAPY TrailManiacs. Po vydařeném krkonošském mistrovství ČR v horském maratonu se letos jednalo už o druhý čistě běžecký závod organizovaný touto partou pořadatelů.

Pořadatelé nabídli závodníkům zúčastnit se voleb

Volby letos připadly na datum závodu. Organizátoři se tím ale nenechali zaskočit a nabídli účastníkům jedinečnou možnost a to odvolit během závodu. Jednalo se o volební místnost v Nahorubech na Benešovsku. Tuto možnost také využilo 18 běžců, kterým byl dodatečně odečten čas strávený nad urnami.

Podívejte se na další fotografie k článku….

Na závodníky čekal krásný podzimní den, nádherná trať i rychlostní prémie

Na běžce čekal krásný podzimní den. Jako každý rok si závodníci mohli vybrat z tratí na 61 km, 47 km nebo 33 km. Již tradičně na běžce čekalo příjemné zpestření na trati v podobě dvou rychlostních prémií. Na trati nejsou nějaké velké kopce. Ten nejvyšší měří jen 511 metrů. Celý závod je ale nahoru dolu s minimem asfaltu. Závodníci na 61 km trati museli nastoupat 2300 metrů, na té kratší pak 1850 n. Ani běžci na nejkratší trati ovšem nedostali nic zadarmo, neboť i na ně čekalo nekonečné stoupání v okolí Albertových skal.

Jedná se o trailový závod, který nabízí krásnou trať a nádherné výhledy v okolí Slapské přehrady. Více informací o závodu Slapy Trail Maniacs najdete v termínovce.

Na dlouhé trati mezi muži zvítězil v traťovém rekordu 5:28:42 Jan Mrázek (Inov-8 team). Během celého závodu Honza nepustil nikoho před sebe a druhému muži Liborovi Eremkovi (absolutně druhá skončila Barbora Paseková Válková) nadělil více než tři čtvrtě hodiny. Na třetím místě pak doběhl Jan Bartas (SK-Babice).

Mezi ženami obhájila loňské prvenství Barbora Paseková (dříve Válková), která také zvítězila v novém traťovém rekordu 6:07:12. Druhá Kristýna Junková (Runland team Plzeň) doběhla v čase 6:28:23, což stačilo na 9. místo v absolutním pořadí. Stupně vítězů pak uzavřela s novým příjmením Zuzana Bartasová (dříve Urbancová).

Střední trať ovládli Hudec a Bastarová

47 km dlouhou trať ovládl Tomáš Hudec, který vylepšil svůj traťový rekord o 13 minut na 4:08:38. S odstupem necelých 13ti minut doběhl Jan Ferdinand Polášek (MFF UK/SPORTICUS team), který pro sebe urval druhé místo na Albertových skalách před třetím Markem Peštou (Runito).

Mezi ženami cílovou pasku protnula jako první opět v traťovém rekordu Jana Bastarová (Benešovský běžecký klub), která vyhrála v čase 5:47:27. O 8 minut později doběhla Martina Kárová (Velkokotí team Třeboň). Třetí skončila Tereza Bílková (TC Batalion Jičín).

Nejkratší vzdálenost nejrychleji zvládli Svoboda a Janoušková

Na nejkratší trati úřadoval loňský vítěz středně dlouhé trati Karel Svoboda. S časem 2:53:52 se opět mohlo těšit z traťového rekordu. Druhý Daniel Furik ztratil na vítěze přes 15 minut. Na stupně vítězů se po boji vešel Rudolf Jánošík.

Mezi ženami byla nejrychlejší s časem 3:49 Klára Janoušková (Winter Carrots), která loni byla druhá na středně dlouhé trati. Pět minut za ní doběhla Nikol Petrásková (HC DC XC). O necelé tři minuty za ní pak doběhla Magdaléna Bořilová (Liveross).

Výsledky

61 km muži

1. Jan Mrázek

2. Libor Eremka

3. Jan Bartas

61 km ženy

1. Barbora Paseková

2. Kristýna Junková

3. Zuzana Bartasová

47 km muži

1. Tomáš Hudec

2. Jan Ferdinard Polášek

3. Marek Pešta

47 km ženy

1. Jana Bastarová

2. Martina Kárová

3. Tereza Bílková

33 km muži

1. Karel Svoboda

2. Daniel Furik

3. Rudolf Jánošík

33 km ženy

1. Klára Janoušková

2. Nikol Petrásková

3. Magdaléna Bořilová

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: