Prague Park Race Průhonický park 2018: Na rychlé trati unikátním prostředím zámeckého parku dominovali Janů a Schorná + FOTKY ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Prague Park Race Průhonický park 2018: Na rychlé trati unikátním prostředím zámeckého parku dominovali Janů a Schorná + FOTKY ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

V sobotu se konal druhý ročník běžeckého závodu La Sportiva Prague Park Race v Průhonickém parku, který přilákal pět set běžců z celé České republiky i ze zahraničí.

Závodníci se museli poprat s doznívajícími zimními podmínkami

Přestože celý týden vládlo ještě zimní počasí, na den závodu se oteplilo a vysvitlo slunce, což znamenalo pro závodníky téměř ideální počasí. Ti se ale na čtrnáctikilometrové trati museli poprat s doznívajícími zimními podmínkami, především se zbytky ledu a všudypřítomným bahnem.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Trať byla i přesto velmi rychlá, o čemž svědčí čas vítěze Honzy Janů z Mizuno teamu, který byl dokonce o devět vteřin rychlejší než při loňské premiéře. Honza vyhrál o minutu a půl před Viktorem Šináglem z Kerteamu, další půlminutu zpět byl Luboš Gaisl z Eleven run teamu. V ženách vyhrála loni druhá Pavla Schorná před Kamilou Gregorovou (obě běhají za Mizuno team) a Bárou Kochovou (adidas runners Prague).

Jedná se o 14 km dlouhý závod ze série Prague Park Race, který se koná v Průhonickém parku, Více informací o Prague Park Race Průhonický park najdete v termínovce. Také si můžete přečíst reportáž z loňského ročníku.

Závodníci si mimo jiné užili průběh zámkem

Kromě rychlé trati unikátním prostředím zámeckého parku, který je na seznamu památek UNESCO a kde lze vidět spoustu rybníků, skal a dokonce i vodopád, čekal závodníky i průběh zámkem. V cíli pak každý dostal zaslouženou medaili a ti šťastnější si odnesli hodnotné ceny z tomboly.

Závod v Průhonickém parku otevřel letošní sérii závodů v Praze La Sportiva Prague Park Race, která pokračuje v červnu v Divoké Šárce a v říjnu v Prokopském údolí. Kromě toho pořadatelé z Prague Park Race za necelý měsíc přidávají Hruboskalský půlmaraton v Českém ráji.

FOTOGALERIE S FOTKAMI ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Zde najdete fotogalerie s fotkamí závodníků od Petry Kopkové

1. Fotogalerie – dění před startem

2. Fotogalerie – start

3. Fotogalerie – 1. km

4. Fotogalerie – poslední kilometr (11:45 – 12:07)

5. Fotogalerie – poslední kilometr (12:08 – 12:16)

6. Fotogalerie – poslední kilometr (12:17 – 12:24)

7. Fotogalerie – poslední kilometr (12:25 – 12:34)

8. Fotogalerie – poslední kilometr (12:35 – 13:03)

9. Fotogalerie – dění v cíli, vyhlášení, tombola

Výsledky

Muži 14 km

1. Jan Janů  45:44

2. Viktor Šinágl  47:20

3. Luboš Gaisl  47:59

Ženy 14 km

1. Pavla Schorná  53:23

2. Kamila Gregorová  57:14

3. Bára Kochová  59:09

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: