Na náročné trati Běžeckého krosu Skalka byli nejrychlejší Jan Flašar a Lucie Kratochvílová

Na náročné trati Běžeckého krosu Skalka byli nejrychlejší Jan Flašar a Lucie Kratochvílová

V neděli 22.4. odstartoval 8. ročník Běžeckého krosu Skalka. První bodovaný závod série H-Triatlon TOUR se tradičně konal v přírodní rezervaci Skalka na Praze 5.

Závodu na Skalce se zúčastnilo na 180 běžců a běžkyň, kteří si mohli vychutnat krásné letní počasí. Rekordy tratě byly sice kvůli horku nedosažitelné, ale i tak si drtivá většina účastníků závod náramně užila. Na startu se objevilo hned několik vítězů minulých ročníků i nové tváře pomýšlející na nejvyšší příčky.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Trať byla tradičně velmi náročná

Patron závodu, František Schoval z týmu Triexpert Milt Racing, trať dokonce srovnával s legendární Velkou Kunratickou a označil ji oproti krosu na Skalce za slabý odvárek. „To co se běží na Kunratické je tady schováno v jednom okruhu. A ten se běží hned třikrát… je to brutální, řekl doslova.

Jedná se o běžecký krosový závod, který se koná v přírodní rezervaci Skalka v Praze. Závod je součástí seriálu H-Triatlon Tour. Více informací o Běžeckém krosu Skalka najdete v termínovce.

S tratí v královské kategorii Sport dlouhé 6 km se nakonec nejlépe popral Jan Flašar s výkonem 24:00, který doběhl před Michalem Řežábkem a třetí příčku získal právě zmiňovaný František Schoval. V ženách kralovala Lucie Kratochvílová s časem 31:33, druhé místo brala Tereza Skuhrová a jako třetí doběhla Klára Velenská. V kategorii Hobby na trati dlouhé 3 km vybojoval prvenství Patrik Chládek s časem 15:15, v ženách zazářila Tereza Majerová s výkonem 17:22.

Celý závod provázela skvělá atmosféra

Ve stánku s občerstvením teklo pivo proudem a občerstvovací stanice přímo na trati zajistila všem účastníkům vše potřebné. Závodem provedl, jak už je na závodech H – Triatlon Tour zvykem, Standa Bartůšek a navodil skvělou atmosféru. Závod jel přesně dle harmonogramu, kde bylo dost času i na doprovodné aktivity, či občerstvení.

H – Triatlon Tour 2018 pokračuje 24.6. terénním triatlonem v pražské Hostivaři, 22.7. Pražským triatlonem v Horních Počernicích a již tradičně bude zakončen na již 25. ročníku Houmrova triatlonu v Jiříkově 4.8.2018. Kdo prováhal jarní variantu běžeckého krosu nemusí smutnit a už nyní se může registrovat na podzimní variantu, která se poběží 28.10.

Výsledky

6 km muži

1. Jan Flašar 24:00

2. Michal Řežábek  24:38

3. František Schoval 25:00

6 km ženy

1. Lucie Kratochvílová  31:33

2. Tereza Skuhrová  33:24

3. Klára Velenská  33:57

3 km muži

1. Patrik Chládek  15:15

2. Valda Škván  15:48

3. Zdeněk Navrátil  16:09

3 km ženy

1. Tereza Majerová  17:22

2. Petra Landovská 17:40

3. Věra Jandečková  18:04

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: