Miřejovický půlmaraton za velkého vedra ovládli Milan Janoušek a Jarmila Sobecká

Miřejovický půlmaraton za velkého vedra ovládli Milan Janoušek a Jarmila Sobecká

Přelom letních prázdnin už letos podesáté patřil půlmaratonu ve středočeských Miřejovicích. Velmi vysoká teplota nad 30°C, která ostatně provází závod každým rokem, opět značně potrápila všechny účastníky. Přesto jsou vítězné časy hodně kvalitní, a i ostatní běžci i běžkyně, vzhledem k doslova extrémním podmínkám, podali úžasné výkony.

Vítěz závodu od začátku nasadil vysoké tempo

Na start půlmaratonu se v sobotu 28.července, který byl opět po organizační stránce na skvělé úrovni, postavila necelá stovka závodníků a závodnic. Všichni si byli vědomi horkého počasí, a proto od začátku nasadili tempo, přiměřené danému počasí, tudíž začali pozvolna.

Jedná se o půlmaraton, který se běží po rovinaté trati okolím Miřejovic. Víc informací o Miřejovickém půlmaratonu najdete v termínovce.

Jediný, který nasadil vysoké tempo byl Milan Janoušek z Kolína a krátce mu sekundovali i Jan Švadlenka a Zbyněk Kudrna. Jenže na otočce, zhruba na 10 km, Milan Janoušek všem ukázal záda a postupně se oběma svým soupeřům vzdaloval. V cíli z toho byl opravdu velmi kvalitní čas (1:14:52 hodin) a drtivé vítězství. O druhé místo se poté svedl již těsnější souboj. Nakonec ho pro sebe uhájil Jan Švadlenka za čas 1:19:50 hodin a o dalších 31 sekund později doběhl na třetím místě Zbyněk Kudrna (1:20:11).

Vítězství v ženské kategorii nebylo tak výrazné jako mezi muži

O poznání dramatičtější byl souboj mezi ženami. Dlouho se o první pozici prala dvojice Jarmila Sobecká a Zuzana Rusínová. V závěru měla více sil právě o šest let starší Jarmila Sobecká a v čase 1:29:15 hodin proběhla cílovou branou na prvním místě. V čase 1:29:40 hodin si Zuzana Rusínová pojistila druhé místo, před mohutně finišující Evou Beránkovou za 1:33:43 hodin.

Organizace závodu na jedničku

Pořadatelé i letos odvedli skvělou práci. Mnozí ze závodníků přiznali, že na závod jezdí nejenom kvůli skvělému závodu, ale i výborné práci organizátorů. Ta je opravdu na výtečné úrovni a nejeden významnější závod, by se mohl jezdit do Miřejovic inspirovat, jak se správně organizuje běžecký závod. A jelikož byl letošní ročník jubilejní desátý, tak nechyběl ani modrý koberec a v cíli medaile, kterou každý z účastníků obdržel od české běžecké legendy Pavla Kantorka, patřící mezi čestné členy Miřejovického půlmaratonu.

Výsledky v hlavních kategoriích:

Půlmaraton km – muži:

  1. Milan Janoušek
  2. Jan Švadlenka
  3. Zbyněk Kudrna

Půlmaraton km – ženy:

  1. Jarmila Sobecká
  2. Zuzana Rusínová
  3. Eva Beránková

Kompletní výsledky najdete na www.mkmirejovice.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: