Ozdobou závodu RUN TOUR v Ostravě byl výtečný výkon a čas Tomáše Lichého na desítce

Ozdobou závodu RUN TOUR v Ostravě byl výtečný výkon a čas Tomáše Lichého na desítce

V Liberci to bylo velmi teplé počasí, se kterým se běžci museli poprat. Ostrava byla v tomhle směru k běžcům přívětivější. Zamračená obloha, ale příjemná teplota okolo 20°C nahrávala všem k výtečným výkonům, čehož nakonec využil Tomáš Lichý.

Ozdobou závodu RUN TOUR v Ostravě byl výtečný výkon a čas Tomáše Lichého na desítce

Ukázalo se, že i po roční nucené pauze v Ostravě hlad po běhání nezmizel. Ba právě naopak. Oba hlavní závody byly téměř vyprodané, takže pořadatelé věří, že za rok nezůstane volné ani jedno startovní číslo. Myšlenka sportu, kterou město Ostrava prosazuje, se zcela shoduje s filozofií běžeckého seriálu RUN TOUR. Takže vysoká účast v tomhle ohledu není vůbec překvapivá.

Jedná se o městský závod na 10 km a 5 km, který účastníky mimo jiné provedl ostravskými železárnami. Více informací o RunTour Ostrava najdete v termínovce.

Hlavní závod na 10 km ovládl Tomáš Lichý navíc ve výtečném čase

Hlavní závod na 10 kilometrů měl mezi muži několik favoritů. Asi největší pozornost na sebe soustředil český reprezentant Tomáš Lichý z nedalekého Třince. Nejenže se hned po startu začal svým protivníkům vzdalovat, ale už mezičas na 5 km věštil výtečný cílový čas. Časomíra se nakonec zastavila na výborném čase 31:23 minut, což je zatím nejrychlejší desítka v celém letošním seriálu závodů RUN TOUR. Druhé místo, s velkým odstupem, patří Oldřichu Kokouškovi za čas 35:24 minut a třetí příčku si pro sebe zajistil Vojtěch Bárta (36:10 minut).

V ženské kategorii nebyly k vidění až tak rychlé časy, ale díky vyrovnanějším výkonům jsme byli svědky napínavých soubojů až do posledních metrů závodu. Nakonec nejrychleji deseti kilometrovou trať zvládla Lucie Peterková v čase 46:10 minut, před druhou v cíli Kerstin Schmidtovou (46:28) a třetí Ivetou Brachtlovou (47:03).

Dramatický doběh závodu mužů na 5 km

Velmi napínavá podívaná byla k vidění při NOVA Run běhu na 5 km. Zvítězil sice s minutovým náskokem třinecký Adam Gaura (16:29 minut), ale o další pořadí se svedla neuvěřitelná bitva, kterou skoro musela rozřešit až cílová kamera (kdyby byla přítomna). Ve shodném čase do cíle dorazili Ondřej Kohout a Petr Boček (17:30). Prvně jmenovaný byl ale o pověstná prsa rychlejší, tudíž mu patří druhé místo. Jen tři vteřiny za touto dvojící doběhl Erik Machů a jen potvrdil vyrovnanost souboje o medailové příčky.

Mezi ženami pak obhájila vítězství z Liberce celkem jednoznačně Petra Vašinová z týmu Sanasportu Runners v čase 17:54 minut. Druhá v cíli Barbora Kopřivová už měla poněkud větší odstup (19:26), ale celkem v poklidu tuto pozici uhájila před třetí v pořadí Janou Coufalovou (19:43).

Ostravský závod RUN TOUR potvrdil kvalitu

Vždy je hezké se vracet tam, kde závody mají skvělou úroveň.„Město Ostrava se svými skvělými fanoušky nezklamala“, potvrdila nám Nikola Mráčková, koordinátorka závodů Run Tour. Vysoká účast, výborné výsledky, krásné časy a bouřlivá divácká kulisa. Takové bylo šesté zastavení z letošního seriálu závodů. Opět se ukázalo, jak důležitý je výběr lokality, kde se závod běží. Dolní oblast Vítkovic má své osobité kouzlo už jen svojí polohou, a když do tohoto prostředí vsunete třeba běžecký závod, tak tomu jen přidáte.

Výsledky v hlavních kategoriích:

10 km – muži:

1. Tomáš Lichý

2. Oldřich Kokoušek

3. Vojtěch Bárta

10 km – ženy:

1. Lucie Peterková

2. Kerstin Schmidt

3. Ivana Brachtlová

5 km – muži:

1. Adam Gaura

2. Ondrej Kohout

3. Petr Buček

5 km – ženy:

1. Petra Vašinová

2. Barbora Kopřivová

3. Jana Coufalová

Kompletní výsledky najdete zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: